Ν. Δένδιας: Υποδέχτηκε φοιτητές του Harvard και εξέθεσε με χάρτες την τουρκική προκλητικότητα (vid)

Ν. Δένδιας: Υποδέχτηκε φοιτητές του Harvard και εξέθεσε με χάρτες την τουρκική προκλητικότητα (vid)

Στον προπαγανδιστικό χάρτη, η Τουρκία παρουσιάζει ελληνικά εδάφη, ακόμα και την Κρήτη, με κόκκινο χρώμα.

Απόφοιτους και φοιτητές του Harvard Kennedy School υποδέχτηκε σήμερα (25.8.2022) στο υπουργείο Εξωτερικών ο Νίκος Δένδιας, για να συζητήσει μαζί τους τις προτεραιότητες της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει με την Τουρκία και όχι μόνο.

Ο Νίκος Δένδιας ανέβασε και σχετικές φωτογραφίες στο Twitter από τη συνάντησή του με τους απόφοιτους και φοιτητές του Harvard, ενώ δημοσίευσε και ένα βίντεο από τη συζήτηση μαζί τους, στην οποία έδειξε έναν χάρτη προπαγάνδας της Τουρκίας.


Στον χάρτη, η Τουρκία παρουσιάζει ελληνικά εδάφη, ακόμα και την Κρήτη, με κόκκινο χρώμα. Ο Νίκος Δένδιας αναρωτήθηκε αν αυτό είναι το σημείο εκκίνησης της συζήτησης της τουρκικής πλευράς, πώς είναι δυνατόν να υπάρξει μια ουσιαστική συζήτηση.

«Από τη σημερινή συνάντηση με απόφοιτους και φοιτητές του Harvard. Τους ανέπτυξα τις προτεραιότητες της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής και απάντησα στις ερωτήσεις τους», έγραψε στο Twitter ο Νίκος Δένδιας.

«Είχα τη χαρά να υποδεχθώ σήμερα στο Υπουργείο Εξωτερικών απόφοιτους και φοιτητές του Harvard Kennedy School και να συζητήσω μαζί τους για τις προτεραιότητες της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει», πρόσθεσε ο κ. Δένδιας και συνόδευσε την ανάρτησή του με το βίντεο για τον τουρκικό χάρτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ