Η «Οργή του Ποσειδώνα» προκάλεσε τουρκική οργή: Κάνουν άσκηση με τα F-35 που δεν δίνουν στην Τουρκία

Η «Οργή του Ποσειδώνα» προκάλεσε τουρκική οργή: Κάνουν άσκηση με τα F-35 που δεν δίνουν στην Τουρκία

Εκνευρισμός στην γειτονική χώρα επικρατεί και για το ελληνοαμερικανικό λόμπι που θεωρούν υπεύθυνο για την απόφαση του Κογκρέσου να μην πουλήσει μαχητικά F-16 στην Άγκυρα.

Στην άσκηση, συμμετέχουν 10 μαχητικά F-35 και 14 μαχητικά F-15
Tην ενόχληση της Άγκυρας αποτυπώνουν τα ρεπορτάζ των τουρκικών ΜΜΕ για τη μεγάλη κοινή στρατιωτική άσκηση Ελλάδας και ΗΠΑ «POSEIDON’S RAGE 22», στην ευρύτερη περιοχή της Κρήτης. Στην άσκηση, συμμετέχουν 10 μαχητικά F-35 και 14 μαχητικά F-15.

Τα τουρκικά ΜΜΕ εκφράζουν δυσαρέσκεια που σε μια περίοδο τεταμένων ελληνοτουρκικών σχέσεων, οι Αμερικανοί προχωρούν σε μια κοινή άσκηση με F-35 τα οποία δεν δίνουν στην Τουρκία.

Μάλιστα στην τηλεόραση του Haber Global σχολίασαν με αρνητικό τρόπο ακόμα και το όνομα της άσκησης «Όργη του Ποσειδώνα», καθώς σύμφωνα με το σκεπτικό τους, ο Ποσειδώνας ήταν ο κυρίαρχος των θαλασσών.

«Οι ΗΠΑ απογειώνουν την ελληνική αεροπορία με τα F-35 τα οποία δεν μας τα έδωσαν», «πάνε και απογειώνουν τα F-16 και τα F-35 στο Αιγαίο σε μια άσκηση που έχει την ονομασία ‘’η οργή του Ποσειδώνα’’ . Και η ονομασία είναι ιδιαίτερη καθώς ο Ποσειδώνας ήταν ο κυρίαρχος των θαλασσών», σχολιάζει η Σαγνιούρ Τεζέλ παρουσιάστρια του ΗΑΒΕR GLOBAL.

CNN TURK: Λόμπι Ελλήνων και Ελληνοκυπρίων μπλοκάρουν την πώληση F-16

Τη στιγμή που όλα δείχνουν πως δύσκολα η Τουρκία θα ξεπεράσει τον σκόπελο του αμερικανικού κογκρέσου για να μπορέσει να αγοράσει μαχητικά F-16 και να αναβαθμίσει τα υπάρχοντα, στην Τουρκία είναι πιο εύκολο να ρίξουν την ευθύνη στα …. λόμπι Ελλήνων και Ελληνοκυπρίων στις ΗΠΑ.

«Τα ελληνικά και ελληνοκυπριακά λόμπι στις ΗΠΑ επιτάχυναν τις προσπάθειες τους για να εμποδίσουν την πώληση F-16 στην Τουρκία και δημοσίευσαν ένα βίντεο με τίτλο ‘’όχι στην πώληση F-16 στην Τουρκία’’. Ο μόνος τους στόχος να εμποδίσουν την πώληση των F-16 στην Τουρκία. Κι αυτό είναι ένα βίντεο που προσπαθεί να αμαυρώσει την εικόνα της χώρας μας. Τα ελληνικά και τα ελληνοκυπριακά λόμπι έκαναν προπαγάνδα καθώς ο μόνος τους στόχος είναι να εμποδίσουν την πώληση των συγκεκριμένων μαχητικών», μετέδωσε το CNN Turk.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ