Πολιτική ένταση εν μέσω ακρίβειας και εκλογολογίας και για την αναστολή της ρήτρας αναπροσαρμογής

Πολιτική ένταση εν μέσω ακρίβειας και εκλογολογίας και για την αναστολή της ρήτρας αναπροσαρμογής

H τροπολογία για την αναστολή της ρήτρας αναπροσαρμογής πυροδότησε νέα ένταση στο ήδη τεταμένο πολιτικό κλίμα – λόγω ακρίβειας και εκλογολογίας.

Αναφορά στα σενάρια για πρόωρη προσφυγή στη κάλπη έκανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η κυβέρνηση συνεχίζει το έργο της με μεταρρυθμιστική ένταση, κανείς υπουργός δεν έχει κατεβάσει μολύβι και έχουμε πλούσια δουλειά να κάνουμε. Η κυβέρνηση συνεχίζει κανονικά τη δουλειά της απερίσπαστη από όλη τη φιλολογία που αναπτύσσεται. Έχω αρκετή εμπειρία να γνωρίζω ότι είναι δύσκολο να σας πείσω ότι δεν θα γίνουν εκλογές ή ανασχηματισμός, είναι αγαπημένα θέματα που διαρκώς επανέρχεστε».

Τέλος η ρήτρα αναπροσαρμογής από 1η Αυγούστου 2022 έως 1η Ιουλίου 2023

Αλ. Τσίπρας: Δεσμευόμαστε ότι θα σώσουμε την κοινωνία από τη βαρβαρότητα

Σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών ο Αλέξης Τσίπρας, τόνισε ότι «μετά τις επόμενες εκλογές όποτε και αν αυτές γίνουν, το πάρτι θα τελειώσει. Τις λιγοστές δυνατότητες και τους πόρους της χώρας, ιδιαίτερα σε συνθήκες κρίσης, δεν θα τις νέμονται κατ΄αποκλειστικότητα δέκα μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι και αντίστοιχος αριθμός οικογενειών. Για να χρησιμοποιήσω μια άκομψη έκφραση που άλλοι πριν από μένα χρησιμοποίησαν: Οι νταβατζήδες τέλος».

Για εξαπάτηση της μεσαίας τάξης κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας παράλληλα και για την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ:

«Ακριβώς επειδή εμείς παρά τη θέλησή μας αδικήσαμε τη μεσαία τάξη, είμαστε αυτοί που τώρα ερχόμαστε με βαριά ηθική υποχρέωση και με ισχυρή βούληση να αποκαταστήσουμε την αδικία, δίνοντάς της στήριγμα και σανίδα σωτηρίας από την τρικυμία στην οποία βρίσκεται σήμερα, εξ αιτίας όμως όχι αναγκαστικών επιλογών όπως την εποχή των μνημονίων αλλά συνειδητών επιλογών του κ. Μητσοτάκη».

Κυβερνητικός εκπρόσωπος: Ο κ. Τσίπρας παραδέχεται ότι ξεζούμισε τη μεσαία τάξη

Ο κ. Τσίπρας παραδέχεται ότι ξεζούμισε τη μεσαία τάξη με την υπερφορολόγηση, χωρίς να διευκρινίσει ότι αυτό του επιβάλλει η ιδεολογία του. Για αυτό και η υπόσχεσή του ότι δεν θα το ξανακάνει, έχει τόση αξιοπιστία όση και ότι ο ήλιος θα βγει από τη Δύση, επισημαίνει ο Γιάννης Οικονόμου.

Στο επίκεντρο της πολιτικής συζήτηση και οι μετεκλογικές συνεργασίες

Αυτή η συζήτηση περιφρονεί τη λαϊκή ετυμηγορία δηλώνει ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Σπυρόπουλος και επισημαίνει:

«Η δική μας αγωνία είναι να προσφέρουμε στον τόπο μια πραγματικά εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης, η οποία θα απαντά στις ανισότητες που όξυναν οι πολιτικές του κ. Μητσοτάκη και του προκατόχου του, κ. Τσίπρα. (…) Πιστεύουμε ότι την Κυριακή των εκλογών θα είμαστε στην πλευρά των νικητών, με άλλη δύναμη και άλλον ρόλο».

Δημήτρης Κουτσούμπας: Όλα τα σενάρια είναι αντιλαϊκά

«Το σενάριο μιας κυβέρνησης συνεργασίας της ΝΔ με τον Μητσοτάκη να εγκαταλείπει την αυτοδυναμία και αυτό μιας δήθεν προοδευτικής κυβέρνησης του Τσίπρα ή μιας σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης, όπως τη λέει ο Ανδρουλάκης. Στο παζάρι του αστικού πολιτικού συστήματος όλοι έχουν απλώσει την αντιλαϊκή πραμάτεια τους», τόνισε ο ΓΓ του ΚΚΕ.

Κυριάκος Βελόπουλος: «Όταν προκηρύσσεις εκλογές έστω και με ψίθυρο, ρημάζεις έτι περαιτέρω την οικονομία. Κι αυτό είναι λάθος του ίδιου του πρωθυπουργού», επισημαίνει ο επικεφαλής της «Ελληνικής Λύσης».

Γιάνης Βαρουφάκης: «Μετεκλογικά το μόνο που θα μπορούσε να γίνει είναι “αλισβερίσι” για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Εμάς αυτό το αλισβερίσι δεν μας ενδιαφέρει», τόνισε ο κ. Βαρουφάκης.

ΕΡΤ1 – Ρεπορτάζ: Γιάννης Παντελάκης

Πηγή: ertnews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ