Ο Μπαχτσελί ξανά παραληρεί: Τα Δωδεκάνησα θα μας επιστραφούν με το καλό ή με το ζόρι

Ο Μπαχτσελί ξανά παραληρεί: Τα Δωδεκάνησα θα μας επιστραφούν με το καλό ή με το ζόρι

Ο κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν πήρε τη «σκυτάλη» των προκλήσεων.

Σε παραλήρημα ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί βάζει στο στόχαστρό του τα Δωδεκάνησα, απειλώντας ότι “θα επιστραφούν στους ιδιοκτήτες τους, είτε με το καλό είτε με το ζόρι”. Μετά τις προκλητικές δηλώσεις Τσαβούσογλου, ο οποίος έθεσε ζήτημα αποστρατιωτικοποίησης νησιών, “σκυτάλη” πήρε και ο επικεφαλής του τουρκικού ακροδεξιού κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (ΜΗΡ).

“Η Ελλάδα, που κλιμακώνει τις εντάσεις στη Μεσόγειο και το Αιγαίο, παίζει με τη φωτιά. Οι εννέα στρατιωτικές βάσεις που δημιούργησαν οι ΗΠΑ στην Ελλάδα αποτελούν απειλή για την εθνική μας ταυτότητα. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έμαθε τίποτε από τους παππούδες βάνδαλους που έπεσαν στη θάλασσα” είπε ο Μπαχτσελί, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η ΕΡΤ.

Τσαβούσογλου: Θα θέσουμε θέμα κυριαρχίας των νησιών - Tέλος στο Συμβούλιο Συνεργασίας με την Ελλάδα

Ο ίδιος συνέχισε τις εμπρηστικές δηλώσεις του, λέγοντας: “Τα Δωδεκάνησα είναι η φυσική προέκταση της Ανατολίας και μας τα έχουν πάρει άδικα και σίγουρα θα επιστραφούν στους ιδιοκτήτες τους, είτε με το καλό είτε με το ζόρι. Η επιθυμία της Ελλάδας να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια δεν θα πραγματοποιηθεί ποτέ χωρίς αίμα και χωρίς τη φωνή των όπλων. Εμείς δεν έχουμε ξεχάσει τα Δωδεκάνησα και σίγουρα θα τα δούμε πάλι δικά μας“.

Γ. Οικονόμου: Ανιστόρητες και απαράδεκτες οι δηλώσεις Τσαβούσογλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ