Αλ. Τσίπρας: Πάει πολύ κ. Μητσοτάκη να μου κουνάτε το δάχτυλο για διπλή στάση στα θέματα εξωτερικής

Αλ. Τσίπρας: Πάει πολύ κ. Μητσοτάκη να μου κουνάτε το δάχτυλο για διπλή στάση στα θέματα εξωτερικής

Η δευτερολογία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την επικύρωση της ελληνοαμερικανικής συμφωνίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας, στα όσα είπε στη δευτερολογία του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης λέγοντας χαρακτηριστικά ότι .“πάει πολύ κ. Μητσοτάκη να μου κουνάτε εσείς το δάχτυλο για διπλή στάση στα θέματα εξωτερικής πολιτικής”

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υπογράμμισε ότι “το να μου κουνάτε εσείς το δάχτυλο για διπλή στάση και για ‘Ιανό’ όπως έλεγε ο αείμνηστος πατέρας σας και για διπροσωπία στα θέματα εξωτερικής πολιτικής πάει πολύ, που συμμετείχατε στα συλλαλητήρια για την ονομασία της Βόρειας Μακεδονίας κι όταν γίνατε πρωθυπουργός τα ξεχάσατε όλα. Και την τιμάτε και την τηρείτε και όλα τα κάνετε. Πάει πολύ” και εκτίμησε ότι “φοβάστε να φέρετε προς κύρωση τα μνημόνια συνεργασίας μην τα καταψηφίσει η μισή σας ΚΟ”.

Συνέχισε χαρακτηρίζοντας “υποκρισία” το “να μιλάτε εσείς για διπλή γλώσσα στα θέματα εξωτερικής πολιτικής” και υπογράμμισε την επιθυμία του “να σας εξηγήσω με όση καλή διάθεση διαθέτω πως δεν είναι ζήτημα συγκυρίας το ότι διατηρούμε αυτή τη θέση και στάση, δεν έχουμε ανάγκη εμείς να το παίζουμε ούτε φιλοαμερικανοί ούτε αντιαμερικανοί για να παίρνουμε ψήφους…”.

“Και δεν έχουμε ανάγκη, διότι δεν έχουμε να αποδείξουμε τίποτα. Εμείς στηρίζουμε και προστατεύουμε επί της ουσίας τα ελληνικά συμφέροντα, δεν εξυπηρετούμε τα συμφέροντα άλλων χωρών, ακόμη και σύμμαχων. Δεν εξυπηρετούμε τα αμερικανικά συμφέροντα με αντάλλαγμα θολές υποσχέσεις ότι στο μέλλον θα στηρίξουν την Ελλάδα κάποια στιγμή διότι θα πουν και δύο καλές κουβέντες για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Εδώ είναι η διαφορά μας η ουσιαστική”, τόνισε ο κ. Τσίπρας, καθώς, όπως είπε, “επί ΣΥΡΙΖΑ πράγματι έγιναν πολύ ουσιαστικά βήματα, είχαμε απόλυτη αίσθηση της ευθύνης να υπερασπιστούμε την εθνική γραμμή, είχαμε πατριωτική αίσθηση της ευθύνης και προχωρήσαμε σε επιλογές που ενίσχυσαν τον ρόλο της χώρας διεθνώς και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ