Τ. Θεοδωρικάκος: Δεν μπορεί να επικρατεί μπάχαλο στα πανεπιστήμια - Θα γίνει βιβλιοθήκη στο ΑΠΘ

Τ. Θεοδωρικάκος: Δεν μπορεί να επικρατεί μπάχαλο στα πανεπιστήμια - Θα γίνει βιβλιοθήκη στο ΑΠΘ

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έστρεψε τα βέλη του κατά του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι επιχειρεί να κάνει αντιπολίτευση «ακόμη και πάνω στα μπάζα του Αριστοτελείου».

Ξεκάθαρο μήνυμα έστειλε ο Τάκης Θεοδωρικάκος ότι «δεν μπορεί να επικρατεί μπάχαλο στο ελληνικό Πανεπιστήμιο». Μάλιστα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κάλεσε την αντιπολίτευση να πάρει θέση.

Παράλληλα, ο Τάκης Θεοδωρικάκος διαμήνυσε ότι μέχρι να ολοκληρωθεί η βιβλιοθήκη στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, η αστυνομία θα βρίσκεται στον χώρο.

Σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο κ. Θεοδωρικάκος είπε πως, «κάναμε πράξη το αυτονόητο, μία τρισάθλια κατάληψη έλαβε τέλος με τη συμβολή και της Πανεπιστημιακής Αρχής, υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να διαλύσουν τα Πανεπιστήμια».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη συνέχισε, λέγοντας πως «η ασφάλεια φοιτητών και καθηγητών, είναι απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης και ήδη την κάνει πράξη, καθώς η αστυνομία παρεμβαίνει όπου έχουν παρατηρηθεί προβλήματα».

Επιπλέον, o υπουργός Προστασίας του Πολίτη έστειλε μήνυμα εφαρμογής του νόμου για την πανεπιστημιακή αστυνομία, λέγοντας ότι μαζί με την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, τις επόμενες ημέρες θα καταθέσουν εφαρμοστικό διάταγμα που θα ρυθμίζει όλα τα ζητήματα:

«Θα δημιουργηθούν δύο τμήματα, ένα στη ΓΑΔΑ στην Αθήνα και ένα στη Θεσσαλονίκη. Οι πρώτοι ειδικοί αστυνομικοί, που σε λίγο καιρό θα αποφοιτήσουν από τη σχολή στην Κομοτηνή, θα ξεκινήσουν από το campus του ΑΠΘ και στη συνέχεια στην Αθήνα».

Ο κ. Θεοδωρικάκος επισήμανε ότι «δεν μπορεί να επικρατεί μπάχαλο στο ελληνικό Πανεπιστήμιο» και κάλεσε την αντιπολίτευση να πάρει θέση. Έστρεψε τα βέλη του κατά του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι επιχειρεί να κάνει αντιπολίτευση «ακόμη και πάνω στα μπάζα του Αριστοτελείου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ