Πέθανε ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Τσαντούλας

Πέθανε ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Τσαντούλας

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην βουλευτής Πρέβεζας της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Τσαντούλας, σε ηλικία 86 ετών.

Ο Δημήτρης Τσαντούλας ήταν γεννημένος το 1936 στην Πρέβεζα, πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Επίκουρος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Την περίοδο 2004-2007 είχε διατελέσει Βουλευτής της Ν.Δ στο νομό Πρέβεζας, ενώ ήταν πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του Σιγμανόγλειου Νοσοκομείου και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης του Ήπατος.

Συμμετείχε σε πολλές ελληνικές και διεθνείς επιστημονικές εταιρίες. Το διάστημα 2002-2004 ήταν μέλος της εξωκοινοβουλευτικής επιτροπής Υγείας και Πρόνοιας της ΝΔ. Στις εκλογές του 2004 εξελέγη βουλευτής Πρεβέζης.

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία αποχαιρετώντας τον πρώην βουλευτή του κόμματος και εκφράζοντας τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του:

«Η οικογένεια της Νέας Δημοκρατία αποχαιρετά τον πρώην βουλευτή του κόμματος Δημήτρη Τσαντούλα. Ο Δημήτρης Τσαντούλας γεννήθηκε στην Πρέβεζα το 1936 και σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Διετέλεσε Επίκουρος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών της Ιατρικής Σχολής, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Μελέτης του Ήπατος και συμμετείχε σε πλήθος ελληνικών και διεθνών επιστημονικών φορέων. Υπήρξε για δεκαετίες πολύτιμο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας. Το διάστημα 2002-2004 ήταν μέλος της εξωκοινοβουλευτικής επιτροπής Υγείας και Πρόνοιας της ΝΔ και στις εκλογές του 2004 εξελέγη βουλευτής Πρεβέζης.

Ο Δημήτρης Τσαντούλας άφησε έντονο αποτύπωμα στη δημόσια ζωή και στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Πρέβεζα. Στην οικογένειά του εκφράζουμε τα πιο ειλικρινή μας συλλυπητήρια».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ