Αχτσιόγλου - Χαρίτσης : Η Ελλάδα καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο στον πληθωρισμό

Αχτσιόγλου - Χαρίτσης : Η Ελλάδα καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο στον πληθωρισμό

«Η χώρα μας καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο στον πληθωρισμό», τονίζουν σε κοινή τους δήλωση ο τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Χαρίτσης, και η τομεάρχης Οικονομικών, Έφη Αχτσιόγλου.

Όπως υποστηρίζουν οι τομεάρχες « Η σημερινή ανακοίνωση των προσωρινών στοιχείων της Eurostat για τον πληθωρισμό Μαρτίου, με την Ελλάδα να εκτινάσσεται στο 8%, επιβεβαιώνει αυτό που όλοι οι Έλληνες πολίτες βιώνουν με τον πλέον επώδυνο τρόπο και κατεδαφίζει οριστικά τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις ότι η ακρίβεια είναι ένα παροδικό φαινόμενο».

«Η χώρα μας καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο στον πληθωρισμό, με τον μηνιαίο ρυθμό αύξησης μάλιστα να είναι από τους υψηλότερους στην Ευρωζώνη. Βρισκόμαστε στη δίνη μιας εξαιρετικά σοβαρής κρίσης εξαιτίας των πολιτικών επιλογών που έκανε και επιμένει να κάνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη όλους αυτούς τους μήνες», συμπληρώνουν.

«Απαιτούνται άμεσα μέτρα ρύθμισης της αγοράς ενέργειας και επιβολής πλαφόν στις τιμές, μέτρα ελάφρυνσης φορολογικών υποχρεώσεων στην ενέργεια και στα τρόφιμα, καθώς και στήριξης του διαθέσιμου εισοδήματος. Μέτρα που μόνο μια προοδευτική κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να πάρει», καταλήγουν στη δήλωσή τους οι τομεάρχες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ