Αλ. Τσίπρας: Δεν θα δώσουμε λευκή επιταγή στον Μητσοτάκη ούτε για ένα ευρώ του Έλληνα φορολογούμενου

Αλ. Τσίπρας: Δεν θα δώσουμε λευκή επιταγή στον Μητσοτάκη ούτε για ένα ευρώ του Έλληνα φορολογούμενου

Η απάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στη δευτερολογία του πρωθυοπουργού.

Απάντηση έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας στη δευτερολογία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Βρίσκεστε σε βαθύτατο εκνευρισμό. Ανεβήκατε να απαντήσετε για τα θέματα που σας έθεσα για τους εξοπλισμούς και την εξωτερική πολιτική και καταλήξατε να μου απαντάτε στα τσιτάτα του Μάο Τσετούνγκ ως ιστοριοδίφης και αναλυτής της κομμουνιστικής παράδοσης».

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε ότι ο εκνευρισμός που αποδίδει στον κ. Μητσοτάκη έχει να κάνει με το ότι «βρίσκεται αντιμέτωπος με αυτό το κύμα οργής στην κοινωνία»: «Αν έχετε τέτοιο μεγάλο σαράκι ελάτε να πάμε μαζί και στον ΣΚΑΪ και σε οποιοδήποτε σταθμό θέλετε, με τον κ. Αυτιά, με τον κ. Πορτοσάλτε και με όποιον θέλετε, να κάνουμε διάλογο. Αλλά δεν το θέλετε. Έρχεστε εδώ να πείτε μια ατάκα».

Τόνισε ακόμη ότι «η υπεύθυνη στάση στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής είναι να αναλαμβάνει το πολιτικό κόστος και ως κυβέρνηση και ως αντιπολίτευση γι’ αυτά που πιστεύεις ότι είναι σωστά», προσθέτοντας ότι αυτό το έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ. Κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι ως αντιπολίτευση βρέθηκε «χέρι-χέρι» με ένα ακραίο εθνικιστικό κομμάτι και έλεγε ότι η συμφωνία με τη Βόρεια Μακεδονία ήταν προδοτική και ότι «πουλήσαμε τη Μακεδονία για να πάρουμε τις συντάξεις» «κι έχετε το θράσος να μας εγκαλείτε σήμερα για την υπεύθυνη εθνική στάση».

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε πως «ό,τι θεωρούμε θετικό το υπερψηφίζουμε, ό,τι θεωρούμε ακανθώδες, προβληματικό, όπου υπάρχουν ενδείξεις για αδιαφάνεια, για σκανδαλώδεις υπερτιμολογήσεις, για συμβάσεις που δεν έχουν έρθει ακόμα στη Βουλή, για θέματα που διαχειριστήκαμε για να έχουν κόστος ‘άλφα’ αλλά εσείς τα φέρνετε με κόστος ‘τρία άλφα’, δεν θα το ψηφίζουμε».

«Δεν θα δώσουμε λευκή επιταγή ούτε για ένα ευρώ του Έλληνα φορολογούμενου στον κ. Μητσοτάκη», σημείωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ