Κ. Αχ. Καραμανλής: Όσοι εγκλωβίστηκαν στην Α.Ο. μπορούν να διεκδικήσουν μεγαλύτερη αποζημίωση

Κ. Αχ. Καραμανλής: Όσοι εγκλωβίστηκαν στην Α.Ο. μπορούν να διεκδικήσουν μεγαλύτερη αποζημίωση

Η αποζημίωση των 2. 000 ευρώ στους πολίτες που ταλαιπωρήθηκαν στην Αττική Οδό θα δοθεί άμεσα, ανέφερε στον ΣΚΑΙ, ο o υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής.

Τόνισε ότι όσοι το επιθυμούν, έχουν τη δυνατότητα να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη και να διεκδικήσουν μεγαλύτερη αποζημίωση.

Ο υπουργός ανέφερε ότι είναι η πρώτη φορά που οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να πάρουν αποζημίωση από εκείνους που ευθύνονται για την ταλαιπωρία τους.

Όπως εξήγησε αυτή η δυνατότητα δόθηκε με νόμο της σημερινής Κυβέρνησης γεγονός που σημαίνει ότι το Κράτος είναι υποχρεωμένο να αναγνωρίζει τις αστοχίες και να τις μετουσιώνει σε ουσιατικες πράξεις.

Ο κ. Καραμανλής ανακοίνωσε ότι εντός 25 ημερών θα δοθεί το πόρισμα για το τι ακριβώς συνεβει στην Αττική Οδό και αν πρέπει να υπάρξουν κυρώσεις, θα υπάρξουν και θα είναι πολύ αυστηρές.


"Από δω και στο εξής δεν βάζουμε και δεν κρύβουμε τα πράγματα κάτω από το χαλί", τόνισε ο κ. Καραμανλής και πρόσθεσε: "Με ψυχραιμία θα ερευνήσουμε όλα τα δεδομένα και θα αποδώσουμε ευθύνες οπού και αν υπάρχουν".

Ανάλογη διαδικασία θα ακολουθηθεί κα με τα προβλήματα που παρατηρήθηκαν με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Όπως ανέφερε ο Υπουργός το πρόβλημα με τα τρένα δημιουργήθηκε γιατί η ΤΡΑΙΝΟΣΕ επέτρεψε την Δευτέρα το απόγευμα να αναχωρήσουν 4 αμαξοστοιχίες, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν τα γνωστά προβλήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ