«Πλήγμα» για τον Μπόρις Τζόνσον: Βουλευτής του παραιτήθηκε και πήγε στους Εργατικούς

«Πλήγμα» για τον Μπόρις Τζόνσον: Βουλευτής του παραιτήθηκε και πήγε στους Εργατικούς

Ο βρετανός βουλευτής Κρίστιαν Γουέικφορντ ανακοίνωσε την αποχώρησή του από το κυβερνών Συντηρητικό Κόμμα και προσχώρησε στο Εργατικό Κόμμα

«Εσείς και το συντηρητικό κόμμα στο σύνολό του φανήκατε ανίκανοι να προσφέρετε την ηγεσία και την διακυβέρνηση που αξίζει αυτή η χώρα», δηλώνει στον Μπόρις Τζόνσον ο βουλευτής της περιφέρειας του Μπέρ Σάουθ, της βόρειας Αγγλίας, λίγα λεπτά πριν από την παρέμβαση του πρωθυπουργού στην Βουλή των Κοινοτήτων.

Δεν… σταματάει να μετράει «χτυπήματα» ο Μπόρις Τζόνσον

«Η απόφασή μου αφορά περισσότερο απ’ όλα την ηγεσία σας και τον επαίσχυντο τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρεστε τις τελευταίες εβδομάδες», δήλωσε απευθυνόμενος στον Βρετανό πρωθυπουργό, Μπόρις Τζόνσον, ο βουλευτής, με τις εξελίξεις στο «νησί» να είναι ραγδαίες.

Αξίζει να σημειωθεί πως μόλις χθες, Τρίτη,ο Γουέικφορντ είχε στείλει επιστολή στην αρμόδια επιτροπή των Συντηρητικών ( Επιτροπή 1922) ασκώντας μομφή στον Μπόρις Τζόνσον και ζητώντας παράλληλα να ενεργοποιηθεί η διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης από την κοινοβουλευτική ομάδα των Τόρις. Σύμφωνα με βρετανικά δημοσιεύματα, ο πρόεδρος της Επιτροπής 1922 έχει λάβει από 20 μέχρι και 35 τέτοιες επιστολές. Για να ενεργοποιηθεί η διαδικασία αμφισβήτησης του αρχηγού των Συντηρητικών χρειάζονται 54 επιστολές. Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ