Κορωνοϊός -Θεοδωρικάκος: Δεν κινδυνεύουν οι πολίτες- Μόλις 20 αστυνομικοί νοσηλεύονται σε νοσοκομεία

Κορωνοϊός -Θεοδωρικάκος: Δεν κινδυνεύουν οι πολίτες- Μόλις 20 αστυνομικοί νοσηλεύονται σε νοσοκομεία

«Κανένα πρόβλημα στη λειτουργία των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ από τον κορονοϊό» υπογραμμίζει ο Τάκης Θεοδωρικάκος. «Μόλις 20 αστυνομικοί στα νοσοκομεία», συμπληρώνει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Απαντώντας ο Τάκης Θεοδωρικάκος σε σχετική ερώτηση, στο περιθώριο της συνάντησης που είχε με τον πρύτανη του ΑΠΘ, τόνισε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στη λειτουργία των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, λόγω κορωνοϊού.

Ειδικότερα, με αφορμή όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας για πολλά κρούσματα Covid19 στην ΕΛ.ΑΣ, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ρωτήθηκε αν τα κρούσματα αυτά έχουν προκαλέσει προβλήματα και ο κ. Θεοδωρικάκος απάντησε ότι μόλις 20 αστυνομικοί από τους συνολικά 56.500 είναι σε νοσοκομεία και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, ενώ υπάρχει σχεδιασμός ώστε να μην υπάρξουν δυσλειτουργίες.

Αναλυτικά ο υπουργός δήλωσε:

«Η Ελληνική Αστυνομία είναι τμήμα της κοινωνίας και υπάρχουν αστυνομικοί οι οποίοι έχουν νοσήσει. Ωστόσο, δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα στη λειτουργία των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας και ιδιαίτερα στις υπηρεσίες αιχμής που αφορούν την ασφάλεια.


Θέλω να σας αναφέρω ότι ο αριθμός των αστυνομικών που βρίσκονται σε νοσοκομεία είναι μόλις 20 από τη συνολική δύναμη των 56.500 και γι’ αυτό δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας. Υπάρχει απόλυτη ετοιμότητα και υλοποίηση των σχεδιασμών ώστε η Ελληνική Αστυνομία να προσφέρει το κρίσιμο αγαθό της ασφάλειας στους πολίτες».

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ