Ο απογοητευμένος Τατάρ παρακαλά τον Πάπα Φραγκίσκο να επισκεφτεί το ψευδοκράτος

Ο απογοητευμένος Τατάρ παρακαλά τον Πάπα Φραγκίσκο να επισκεφτεί το ψευδοκράτος

Την Κυπριακή Δημοκρατία και στη συνέχεια την Ελλάδα, επισκέπτεται αυτές τις ημέρες ο Πάπας Φραγκίσκος.

Πρόσκληση να επισκεφθεί το ψευδοκράτος, απηύθυνε στον Πάπα Φραγκίσκο, ο οποίος επισκέπτεται την Κύπρο, ο Ερσίν Τατάρ, λέγοντας ότι στην Κύπρο υπάρχουν «δύο λαοί», όχι μόνο οι χριστιανοί Εληνοκύπριοι, αλλά και οι Μουσουλμάνοι Τουρκοκύπριοι.

Σε γραπτή του δήλωση ο Τουρκοκύπριος ηγέτης αναφέρει ότι τον προσκαλεί ως Πρόεδρο του κράτους του Βατικανού και πνευματικού ηγέτη του καθολικού κόσμου διεθνώς.

Προσδοκία του, αναφέρει ο κ. Τατάρ, είναι ο Πάπας Φραγκίσκος να απαντήσει θετικά και να δείξει αυτό που δηλώνει συνεχώς, ότι αντιμετωπίζει όλους τους ανθρώπους ισότιμα.

Στη γραπτή του δήλωση, ο κ. Τατάρ υποστηρίζει ότι η «ελληνοκυπριακή διοίκηση» - όπως αποκαλεί την κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας – προσπαθεί να εκμεταλλευτεί πολιτικά την τριήμερη επίσκεψη του Πάπα ενάντια στην Τουρκία και το ψευδοκράτος. «Αυτό είναι μια νέα απόδειξη ότι η ελληνοκυπριακή διοίκηση κάνει κατάχρηση των θρησκευτικών πεποιθήσεων κι αυτό είναι πολύ λυπηρό».

«Σεβόμαστε όλες τις θρησκείες, τις πεποιθήσεις, τον κλήρο και τον Πάπα Φραγκίσκο, και είναι άλλη μια πηγή λύπης μας που ο Πάπας Φραγκίσκος θα επισκεφθεί μόνο τη νότια Κύπρο» προσθέτει ο Ερσίν Τατάρ επαναλαμβάνοντας τον ισχυρισμό ότι «υπάρχουν δύο διαφορετικοί λαοί στην Κύπρο. Αυτή είναι μια από τις θεμελιώδεις πραγματικότητες της Κύπρου».

Υπενθύμισε ότι ο Πάπας Φραγκίσκος κατόπιν πρόσκλησης του Ταγίπ Ερντογάν, το 2014 είχε επισκεφθεί την Τουρκία, είχε πάει στο Ανίτκαπιρ (Μαυσωλείο του Ατατούρκ στην Άγκυρα) και στην συνάντηση με τον Τούρκο Πρόεδρο είχε δηλώσει ότι ‘πρέπει να ενισχυθεί ο διαθρησκευτικός διάλογος που θα αντιμετωπίζει όλους τους ανθρώπους στη βάση της ισότητας’.

Όπως τόνισε ο Πάπας Φραγκίσκος τότε, συνεχίζει ο κ. Τατάρ, όλοι οι άνθρωποι και οι λαοί, ανεξάρτητα από τη θρησκευτική τους πεποίθηση, πρέπει να αντιμετωπίζονται ισότιμα, να μην αποκλείονται, να μην γίνονται διακρίσεις. «Αυτή είναι η πεποίθηση και η ελπίδα μας. Ο τουρκοκυπριακός λαός δεν πρέπει να υπόκειται σε αποκλεισμούς και διακρίσεις επειδή πιστεύει στο Ισλάμ και είναι Μουσουλμάνοι».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ