Κυρ. Μητσοτάκης-δευτερολογία: Τσακίσατε τη μεσαία τάξη στους φόρους θα δώσουμε αυτά που τους πήρατε

Κυρ. Μητσοτάκης-δευτερολογία: Τσακίσατε τη μεσαία τάξη στους φόρους θα δώσουμε αυτά που τους πήρατε

Τι απάντησε ο πρωθυπουργός στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή, στην Προ Ημερησίας διάταξης συζήτηση για την ακρίβεια.

"Τα στοιχεία της Eurostat παρουσιάζουν τη συγκριτική πορεία του πληθωρισμού σε όλες τις χώρες. Τα στοιχεία είναι αυτά. Κύριε Τσίπρα είναι ή δεν είναι αξιόπιστα τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ τα οποία ενσωματώνονται στα στοιχεία της Eurostat;", ανέφερε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή, στην Προ Ημερησίας διάταξης συζήτηση για την ακρίβεια.

"Αν λοιπόν αμφισβητείτε αυτά τα επίσημα στοιχεία να βγείτε να το πείτε, να στείλετε και μια επιστολή στην Εurostat. Δεν μπορούμε να ερχόμαστε, να επικαλούμαστε επιχειρήματα του τύπου είδα, άκουσα.

Επίδομα σε υγειονομικούς, χαμηλοσυνταξιούχους, ανάπηρους τον Δεκέμβριο

Προφανώς και υπάρξει αύξηση τιμών επειδή η Ελλάδα είχε έντονο αποπληθωρισμό και ως προϊόν μιας δεκαετούς κρίσης" ανέφερε ο πρωθυπουργός και συνέχισε λέγοντας: "Αναφερθήκατε στην Ισπανία, όμως η Ισπανία δεν έδειξε καμία αποκλιμάκωση της ανεργίας τα τελευταία δύο χρόνια. Η ανεργία στην Ισπανία αυξήθηκε. Στην Ελλάδα μειώθηκε" είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και υπογράμμισε: "Και επειδή ενοχληθήκατε με την αναφορά που έκανα στην απρεπέστατη εμφάνιση του κ. Σάντσες στην 'Αγκυρα, ζητώ να τοποθετηθείτε. Ιδού να αποκηρύξετε τις τοποθετήσεις του κ. Σάντσες".

Αλ.Τσίπρας: Η κυβέρνηση μάλλον δεν είχε πάρει καν χαμπάρι τι έρχεται (vid)

"Μιλήσατε εσείς σε εμάς για δημιουργική λογιστική" επισήμανε στη συνέχεια ο πρωθυπουργός και τόνισε: "Είμαι ο τελευταίος ο οποίος θα υποτιμήσει την οποιαδήποτε αύξηση τιμής. Είναι δημιουργική λογιστική η μείωση του ΕΝΦΙΑ, των εργοδοτικών εισφορών, ο μηδενισμός γονικών παροχών; Όλα αυτά δεν έχουν συμβεί;" ρώτησε τον Αλ. Τσίπρα και συμπλήρωσε: "Τσακίσατε τη μεσαία τάξη στους φόρους και ερχόμαστε να δώσουμε στη μεσαία τάξη αυτά που τους πήρατε".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ