Ε. Αχτσιόγλου για δήλωση υπερεργασίας: Θα αρκούσε ένα «Ναι, το καταργούμε» από τον κ. Χατζηδάκη

Ε. Αχτσιόγλου για δήλωση υπερεργασίας: Θα αρκούσε ένα «Ναι, το καταργούμε» από τον κ. Χατζηδάκη

Η Τομέαρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Έφη Αχτσιόγλου, εγκαλεί τον Υπουργό Εργασίας, για «κατάργηση της δήλωσης υπερεργασίας». 

«Ο κ. Χατζηδάκης με τη σημερινή ανακοίνωσή του επιβεβαιώνει ότι καταργεί τη δήλωση της υπερεργασίας, που ο εργοδότης υποχρεούτο να κάνει πριν την πραγματοποίησή της. Μια ρύθμιση που είχε θεσπίσει ο ΣΥΡΙΖΑ για την προστασία των εργαζομένων από την απλήρωτη δουλειά» αναφέρει σε δήλωσή της η Τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Έφη Αχτσιόγλου.

«Όπως γνωρίζουν καλύτερα απ’ όλους οι εργαζόμενοι, χρόνος εργασίας που δεν δηλώνεται εκ των προτέρων δεν ελέγχεται και δεν πληρώνεται» επισημαίνει η κ. Αχτσιόγλου, προσθέτοντας ότι «θα αρκούσαν τρεις λέξεις «Ναι, το καταργούμε», από την πλευρά του υπουργείου Εργασίας, οι οποίες θα έσωζαν τη νεοφιλελεύθερη τιμή του κ. Χατζηδάκη».

«Ωστόσο επέλεξε να γελοιοποιηθεί με λεκτικούς και νοηματικούς ακροβατισμούς. Δικό του θέμα» υπογραμμίζει η Τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, καταλήγοντας πως «η πραγματικότητα είναι μία, η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη κάνει ένα ακόμη δώρο στην εργοδοτική παραβατικότητα, ανοίγει διάπλατα τον δρόμο στην απλήρωτη εργασία. Ο οδοστρωτήρας τους δουλεύει υπερωρίες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ