Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά: Έκκληση στην κυβέρνηση για την απεργία της ΠΝΟ

Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά: Έκκληση στην κυβέρνηση για την απεργία της ΠΝΟ

Ήδη πλοία που προσεγγίζουν το λιμάνι του Πειραιά, τελικά αναχωρούν για άλλα λιμάνια με συνέπειες να δημιουργηθούν άμεσα ελλείψεις σε προϊόντα αλλά και σε πρώτες ύλες της βιομηχανίας, αναφέρει σε επιστολή του ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά, δεχόμενος τις διαμαρτυρίες μελών του σχετικά με το μπλοκάρισμα του λιμανιού από την απεργία των υπαλλήλων, εκφράζει την έντονη αγωνία του, σχετικά με την απεργία που πραγματοποιούν εργαζόμενοι στο λιμάνι του Πειραιά, σε επιστολή που απέστειλε στους υπουργούς Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη, και Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη.

Όπως αναφέρει, «σεβόμενος απόλυτα τα θέματα υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων, δεν μπορεί να μην εκφράσει την ανησυχία του για την επαρκή και ομαλή τροφοδοσία της αγοράς σε μια περίοδο που ήδη επικρατεί μεγάλη αναστάτωση διεθνώς από ελλιπή δρομολόγια πλοίων και αυξημένα ναύλα.

Ήδη πλοία που προσεγγίζουν το λιμάνι του Πειραιά, τελικά αναχωρούν για άλλα λιμάνια με συνέπειες να δημιουργηθούν άμεσα ελλείψεις σε προϊόντα αλλά και σε πρώτες ύλες της βιομηχανίας.

Δεδομένου ότι η αγορά είναι άκρως επιβαρυμένη από τις επιπτώσεις της πανδημίας και τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας, εκφράζουμε την αγωνία του επιχειρηματικού κόσμου για τις διαφαινόμενες αρνητικές εξελίξεις που θα αντιμετωπίσουν οι ήδη πληττόμενες επιχειρήσεις, οι οποίες καλούνται να επωμιστούν επιπρόσθετες χρεώσεις για τα εμπορεύματά τους, τις οποίες και θα αναγκαστούν να μετακυλήσουν στην τελική τιμή.

Δυστυχώς, για άλλη μια φορά, το θύμα - μαζί με το εμπόριο - θα είναι και ο καταναλωτής, που ανήμπορος να αντιδράσει θα δεχθεί υποχρεωτικά τις ανατιμήσεις που δημιουργεί αυτή η δυσλειτουργία του λιμανιού.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς απευθύνει έκκληση σε εσάς, για την άμεση παρέμβασή σας, προκειμένου να ανασταλούν οι κινητοποιήσεις και να αποφευχθούν οι άκρως ανησυχητικές συνέπειές τους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ