Οικονόμου: Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Ριάντ εδραιώνει τις σχέσεις Ελλάδας - Σ. Αραβίας

Οικονόμου: Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Ριάντ εδραιώνει τις σχέσεις Ελλάδας - Σ. Αραβίας

O κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στην επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Σαουδική Αραβία

«Θα ξεκινήσω με την απώλεια της προέδρου του ΚΙΝΑΛ, Φώφης Γεννηματά», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. «Η Φώφη Γεννηματά ξεχώρισε για το ήθος της, πολιτικό και προσωπικό, με την εν γένει διαδρομή της δίδαξε την ελληνική κοινωνία αρχές και αξίες. Σε εποχές δύσκολες στήριξε την πατρίδα με την υπεύθυνη στάση της. Παράλληλα ο προσωπικός αγώνας που έδωσε με γενναιότητα απέναντι στην ασθένεια που την έπληξε ενέπνευσε κι έδωσε κουράγιο σε πολλούς ανθρώπους. Η απουσία της θα είναι δυσαναπλήρωτη. Η είδηση του θανάτου της προκάλεσε θλίψη σε όλους γεγονός που αποδεικνύει περίτρανα την εκτίμηση που έτρεφε γι αυτήν η ελληνική κοινωνία. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους της, στην οικογένειά της και αιωνία η μνήμη της», ανέφερε ο κ. Οικονόμου.

Στη συνέχεια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στην επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Σαουδική Αραβία.

«Από χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο Ριάντ. Μια επίσκεψη που επιβεβαιώνει και εδραιώνει τις στρατηγικού χαρακτήρα σχέσεις της Ελλάδας με τη Σαουδική Αραβία. Χθες μίλησε στη σύνοδο κορυφής της πρωτοβουλίας «Middle East Green Initiative», όπου τόνισε τη δυνατότητα της Ελλάδας να εξελιχθεί σε ενεργειακό κόμβο μεταφοράς καθαρής ενέργειας στην ευρωπαϊκή αγορά. Αναφέρθηκε στη συμφωνία με την Αίγυπτο που αφορά στην ηλεκτρική διασύνδεση της Ελλάδας ενώ παράλληλα τόνισε ότι η χώρα μας μπορεί να αποτελέσει το φυσικό σημείο εισόδου για υγροποιημένο φυσικό αέριο και υδρογόνο», είπε ο κ. Οικονόμου.

Και συνέχισε: «ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η Ελλάδα ως μέλος της ΕΕ έχει δεσμευτεί στο στόχο να γίνει η Ευρώπη η πρώτη κλιματικά ουδέτερη ήπειρος μέχρι το 2050. Ενώ επιδίωξη είναι να μειώσουμε τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου κατά 55% έως το 2030».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ