Βουλή: Υπερψηφίστηκε επί της αρχής το ν/σ για την ταχεία πολιτική δίκη

 Βουλή: Υπερψηφίστηκε επί της αρχής το ν/σ για την ταχεία πολιτική δίκη

πέρ του νομοσχεδίου τάχθηκε η Νέα Δημοκρατία. Επιφύλαξη για την ολομέλεια δήλωσαν ΣΥΡΙΖΑ, Κίνημα Αλλαγής και Ελληνική Λύση. Καταψήφισαν ΚΚΕ και ΜέΡΑ 25.

Η εισαγωγή της πιλοτικής δίκης στον 'Αρειο Πάγο και οι τροποποιήσεις των διατάξεων για την αναγκαστική εκτέλεση, συνεχίζουν να "μονοπωλούν" το ενδιαφέρον του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης "Ταχεία πολιτική δίκη, προσαρμογή των διατάξεων της πολιτικής δικονομίας για την ψηφιοποίηση της πολιτικής δικαιοσύνης, άλλες τροποποιήσεις στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και λοιπές διατάξεις του υπουργείου Δικαιοσύνης". Το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, επί της αρχής, από την διαρκή κοινοβουλευτική επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης. Υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκε η Νέα Δημοκρατία. Επιφύλαξη για την ολομέλεια δήλωσαν ΣΥΡΙΖΑ, Κίνημα Αλλαγής και Ελληνική Λύση. Καταψήφισαν ΚΚΕ και ΜέΡΑ 25.

"Η πιλοτική δίκη λειτουργεί - ειδικά η πιλοτική δίκη - υπέρ των οικονομικά ευάλωτων, οικονομικά αδύναμων συμπολιτών μας", ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας και σχολίασε για την κριτική των κομμάτων της αντιπολίτευσης: "Ακούστηκε ότι η πιλοτική δίκη είναι εναντίον των απλών πολιτών. Από πού, αλήθεια, μπορεί να βγαίνει αυτό το συμπέρασμα; Διότι, εδώ, νομίζω ότι βρισκόμαστε επιεικώς αντιμέτωποι, για άλλη μια φορά, με την κοινή λογική. Δηλαδή, οι συμπολίτες μας που είχαν εγκλωβιστεί με το ελβετικό φράγκο, οι οποίοι σχεδόν για υπερδεκαετία ταλαιπωρούνταν σε τρεις βαθμίδες, τρία επίπεδα απονομής της Δικαιοσύνης, οι άνθρωποι αυτοί ουσιαστικά αντιμετώπισαν ένα πρόβλημά τους με λιγότερα έξοδα, με λιγότερο χρόνο από τη ζωή τους, με λιγότερη αγωνία;".

"Εμείς είμαστε αποφασισμένοι", συνέχισε ο υπουργός Δικαιοσύνης, "θέματα ή ζητήματα, τα οποία αφορούν σε μια προσπάθεια εκσυγχρονισμού του νομοθετικού πλαισίου, αλλά πολύ περισσότερο σε μια προσπάθεια να μεταρρυθμίσουμε με τέτοιο τρόπο, συνολικά το χώρο και τη λειτουργία της ελληνικής Δικαιοσύνης, ώστε στο τέλος της ημέρας να έχουμε αντιμετωπίσει όλες αυτές τις μεγάλες παθογένειες που με έναν επαναλαμβανόμενο τρόπο όλοι διαπιστώνουν, είναι η βασική, η μοναδική και η απόλυτη προτεραιότητα και η δική μου και του υπουργείου Δικαιοσύνης και της κυβερνητικής πολιτικής".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ