Μακρόν-Μητσοτάκης: Βρίθουν οι πληροφορίες για τις γαλλικές φρεγάτες - Τι απαντά ο Γ. Οικονόμου

Μακρόν-Μητσοτάκης: Βρίθουν οι πληροφορίες για τις γαλλικές φρεγάτες - Τι απαντά ο Γ. Οικονόμου

Στο επίκεντρο της συζήτησης της συνάντησης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκης και του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν θα βρεθούν οι γαλλικές φρεγάτες με πληροφορίες να κάνουν λόγο για ανακοίνωση της συμφωνίας.

Ο πρωθυπουργός επισκέπτεται τη γαλλική πρωτεύουσα για τα εγκαίνια της έκθεσης «Παρίσι-Αθήνα: Γέννηση της Σύγχρονης Ελλάδας» στο Μουσείο του Λούβρου, ενώ θα έχει δείπνο με τον Γάλλο Πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν.

Στο «μενού» των συζητήσεων αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες να βρεθεί και το ζήτημα των γαλλικών φρεγατών, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν ανακοινώσεις αύριο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι δύο πλευρές φέρεται να βρίσκονται πολύ κοντά, στο να δώσουν τα χέρια για την προμήθεια από ελληνικής πλευράς, των υπερσύγχρονων φρεγατών Belharra, πιθανόν τριών στον αριθμό. Στην ίδια συμφωνία γίνεται λόγος και για τρεις υπερσύγχρονες κορβέτες τύπου GoWind.

Μάλιστα οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας, Νίκος Δένδιας και Νίκος Παναγιωτόπουλος αναμένεται να μεταβούν επίσης στη Γαλλία με ορισμένες πηγές να πιθανολογούν ότι θα βρεθούν εκεί για να «κλείσουν» τις τελικές λεπτομέρειες μιας συμφωνίας που εκτιμάται ότι θα ανακοινωθεί από Μητσοτάκη και Μακρόν.

Για το συγκεκριμένο θέμα ρωτήθηκε και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο κ. Οικονόμου αρκέστηκε να πει «ας κάνουμε λίγη υπομονή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ