Η κυβέρνηση εξέφρασε επίσημα την δυσαρέσκεια της για τις κινήσεις του Ελπιδοφόρου

Η κυβέρνηση εξέφρασε επίσημα την δυσαρέσκεια της για τις κινήσεις του Ελπιδοφόρου

Την ενόχληση της εξέφρασε και επίσημα η κυβέρνηση μέσω κυβερνητικού εκπροσώπου για την πρωτοβουλία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου να παρουσιαστεί στην τουρκική «φιέστα» Ερντογάν, δίπλα στον τον κατοχικό ηγέτη της Κύπρου, Ερσίν Τατάρ.

Μας ενόχλησαν οι κινήσεις του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου, παραδέχτηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά την ενημέρωση των πολτικών συντακτών.

«Η ελληνική κυβέρνηση εκφράζει τη δυσαρέσκειά της», είπε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι η παρουσία του προκαθήμενου της Ορθόδοξης εκκλησίας στα εγκαίνια του λεγόμενου «Τουρκικού Κέντρου» στη Νέα Υόρκη, που οργάνωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και συμμετείχε ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων, Ερσίν Τατάρ, ενόχλησε χθες την Κύπρος με αποτέλεσμα ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης να ματαιώσει τη συνάντηση που επρόκειτο να έχει με τον Ελπιδοφόρο.

Το Παρασκήνιο με τον σάλο για την παρουσία Ελπιδοφόρου στη «φιέστα» Ερντογάν

Σε άλλη ερώτηση, για τον αν θα συναντηθεί με τον Ελπιδοφόρο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο κ. Οικονόμου σημείωσε πως το πρόγραμμα του πρωθυπουργού είναι υπό διαμμόρφωση. «Προκύτουν συνεχώς πράγματα, θα ενημερωθείτε έγκαιρα», είπε.

Στη συνέχεια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διέψευσε τις πληροφορίες ότι η παρενόχληση του ερευνητικού σκάφους Nautical Geo από τουρκικό πολεμικό πλοίο πραγματοποιήθηκε στα 2,5 ναυτικά μίλια από την Κρήτη.

Αναφερόμενος στις επαφές που θα έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της Γ.Σ. του ΟΗΕ, ο κ. Οικονόμου τόνισε πως «η προκλητικότητα της Τουρκίας βρίσκεται έτσι κι αλλιώς στην ατζέντα των συνομιλιών του πρωθυπουργού στη Νέα Υόρκη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ