Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική έρευνα για τον αμφισβητούμενο εμβολιασμό πολιτικού στο ΑΧΕΠΑ

Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική έρευνα για τον αμφισβητούμενο εμβολιασμό πολιτικού στο ΑΧΕΠΑ

Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσε η καταγγελία για αμφισβητούμενο εμβολιασμό πολιτικού προσώπου στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, σύμφωνα με το GrTimes, ζητεί να διακριβωθεί αν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της ψεύδους βεβαίωσης και της παράβασης καθήκοντος. Την διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας παρήγγειλε ο εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης με βάση σχετικά δημοσιεύματα.

Την καταγγελία έκανε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, Μπάμπης Κοροξενός.

Ο ίδιος είπε ότι πολιτικό πρόσωπο της περιοχής πήγε στο εμβολιαστικό κέντρο του νοσοκομείου σε προγραμματισμένο ραντεβού, αλλά την ώρα του εμβολιασμού, ο Διοικητής του Νοσοκομείου αφαίρεσε τη σύριγγα από τη νοσηλεύτρια που επρόκειτο να κάνει το εμβόλιο.

Σύμφωνα με τον κ. Κοροξενό, «στις 22 Μαΐου στις 2.15 το μεσημέρι, πολιτικό πρόσωπο ήρθε να εμβολιαστεί στο νοσοκομείο. Πέρασε όλη την διαδικασία καταγραφής, αλλά την ώρα που πήγε να τον εμβολιάσει η νοσοκόμα, ο διοικητής πήρε την σύριγγα και είπε πως θα τον εμβολιάσει ο ίδιος στο γραφείο του. Δεν ξέρουμε τι έγινε και αν το έκανε, αλλά μετά πήρε κανονικά πιστοποιητικό. Αν είναι έτσι να πάρουμε πιστοποιητικά και όλοι οι υγειονομικοί που δεν εμβολιαζόμαστε».

Η δήλωση αυτή προκάλεσε τη αντίδραση του διοικητή του νοσοκομείου, ο οποίος κάλεσε τον πρόεδρο του σωματείου των εργαζομένων να προχωρήσει σε συγκεκριμένη καταγγελία, με στοιχεία και ονόματα, στις αρμόδιες αρχές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ