Πόθεν έσχες Βουλευτών: Ποιοι οι «φτωχοί» και ποιοι οι «πλούσιοι» με περιουσία άνω του 1 εκ. ευρώ

Πόθεν έσχες Βουλευτών: Ποιοι οι «φτωχοί» και ποιοι οι «πλούσιοι» με περιουσία άνω του 1 εκ. ευρώ

Ποιοι είναι οι «πλούσιοι» και ποιοι είναι οι «φτωχοί» της Βουλής, σύμφωνα με το πόθεν έσχες που κατέθεσαν.

Μεγάλες διακυμάνσεις είχαν για ακόμα μια φορά τα χαρτοφυλάκια των βουλευτών, όπως αυτά εμφανίζονται στις δηλώσεις πόθεν έσχες για το 2019.

Από τη μία, ακίνητα, καταθέσεις και ζηλευτά χαρτοφυλάκια και από την άλλη εισοδήματα που προέρχονται από μια επαγγελματική δραστηριότητα.

Δείτε τα πόθεν έσχες πολιτικών αρχηγών, υπουργών και βουλευτών

Πόθεν έσχες: Οι έχοντες βουλευτές με ζηλευτά χαρτοφυλάκια

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης δηλώνει καταθέσεις που ξεπερνούν το 1 εκ. ευρώ και πλήθος ακινήτων, αλλά και με ένα ισχυρό χαρτοφυλακίου σε μετοχές, ομόλογα αμοιβαία που ξεπερνά τα 509.650 ευρώ. Από την πλευρά του ο βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Βαγιωνάς, δηλώνει καταθέσεις που ξεπερνούν το 1,3 εκατ. ευρώ, ενώ ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Μ. Βαρβιτσιώτης εμφανίζει σταθερά συμμετοχές σε 122 ακίνητα.

Η δε βουλευτής της πλειοψηφίας, Γεωργία Μαρτίνου δηλώνει εισόδημα που αγγίζει τα 500.000 ευρώ και καταθέσεις που προσεγγίζουν τα 310.000 ευρώ, ενώ το εντυπωσιακό της πόθεν έσχες συμπληρώνουν οι 114 εγγραφές που διατηρεί σε ακίνητα.

Πλούσιος από κάθε άποψη θα πρέπει να θεωρείται και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός των Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος δηλώνει από κοινού εισόδημα με τη σύζυγό του άνω των 217.000 ευρώ, ενώ εμφανίζει ζηλευτή δραστηριότητα σε επενδυτικά εργαλεία όπως τα αμοιβαία κεφάλαια (312.228 ευρώ οικογενειακώς) αλλά και τα επενδυτικά και ασφαλιστικά συμβόλαια (επενδυτικά εργαλεία του τύπου που επιχειρεί να προωθήσει η κυβέρνηση με το νέο ασφαλιστικό) ύψους 157.340 ευρώ (οικογενειακώς).

Στους έχοντες, συγκαταλέγεται και ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης ο οποίος έχει συνολικά χρεόγραφα αξίας άνω των 870.000 ευρώ, ενώ και το ζεύγος Γεραπετρίτη διαθέτει χρεόγραφα- της συζύγου- που ξεπερνούν τα 4 εκατομμύρια ευρώ.

Τα πόθεν έσχες των νέων βουλευτών

Αντίθετα, νέοι βουλευτές, όπως η Ραλλία Χρηστίδου του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουν καταθέσεις που δεν ξεπερνούν τα 600 ευρώ με εισόδημα που αγγίζει τα 20.000 ευρώ για το 2019.

Η Κατερίνα Νοτοπούλου, από την άλλη, δηλώνει καταθέσεις 5.000 ευρώ, ενώ ο βουλευτής της ΝΔ, Φ. Φόρτωμας, δηλώνει καταθέσεις που δεν ξεπερνούν τις 15.000 ευρώ ενώ στην κατοχή του δεν έχει κανένα ακίνητο. Η βουλευτής του Μέρα25, Μαρία Απατζίδη, δηλώνει εισόδημα που δεν ξεπερνά τα 21.500 ευρώ με μόλις 1.000 ευρώ καταθέσεων.


Πηγή: iefimerida.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ