ΣΥΡΙΖΑ: «Ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να εξαγοράσει τους νέους με 150 ευρώ»

ΣΥΡΙΖΑ: «Ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να εξαγοράσει τους νέους με 150 ευρώ»

«Να σταματήσει να διχάζει τους πολίτες με προνόμια για τους εμβολιασμένους», ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ απ' τον πρωθυπουργό

Σε αιχμηρή ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ, επιτίθεται στον τον πρωθυπουργό, μετά την εξαγγελία του για το μπόνους των 150 ευρώ (μέσω freedom pass), στους νέους 18-25 ετών που θα κάνουν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Η Κουμουνδούρου κάνει λόγο για προσπάθεια εξαγοράς των νέων, ενώ παράλληλα ζητά να σταματήσει να διχάζει τους πολίτες με προνόμια για τους εμβολιασμένους.

Μητσοτάκης: Προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ με την πρώτη δόση στους 18-25 ετών

«Αφού εδώ και ενάμισι χρόνο ο κ. Μητσοτάκης έχει κάνει το βίο των νέων αβίωτο, τώρα προσπαθεί να τους εξαγοράσει με 150 ευρώ. Τους αντιμετωπίζει σαν ψάρια που θα τσιμπήσουν και όχι ως πολίτες με δικαιώματα. Να τσιμπήσουν, μήπως και ξεχάσουν τον αυταρχισμό και το ξύλο στις πλατείες, τον πρωτοφανή αποκλεισμό δεκάδων χιλιάδων μαθητών από τα ΑΕΙ για χάρη των κολεγίων, την υποβάθμιση των πανεπιστημίων τους, την καταδίκη όσων βρουν δουλειά να εργάζονται 10ωρα με μισθούς πείνας και απλήρωτες υπερωρίες, την διαρκή στοχοποίησή τους πως ευθύνονται για την εξάπλωση της πανδημίας», αναφέρει η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ακολούθως υποστηρίζει, ότι «εάν τον ενδιέφερε όντως η πορεία του εμβολιασμού και όχι το γεγονός ότι το κόμμα του έχει πάρει διαζύγιο από τη νέα γενιά, θα φρόντιζε να κάνει κάτι για τους άνω των 60 ετών που είναι οι πιο ευάλωτοι και αν και έχουν πρόσβαση από τις αρχές του έτους στο εμβόλιο, παραμένουν ανεμβολίαστοι σε ποσοστό περίπου 35%».

Ωστόσο ο ΣΥΡΙΖΑ «παρά τις κυβερνητικές παλινωδίες και την εξευτελιστική κοροϊδία του κ. Μητσοτάκη», καλεί όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν «ώστε να χτιστεί το τείχος ανοσίας, ανεξάρτητα από εξευτελιστικά δωράκια και προνόμια».


Τέλος ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί «τον ανέμελο κ. Μητσοτάκη»:

– να σταματήσει να διχάζει τους πολίτες δημιουργώντας κοινωνία δύο ταχυτήτων, με προνόμια μόνο για εμβολιασμένους, την ώρα μάλιστα που με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησής του, τέλος Ιουνίου αντί για 70% των πολιτών, όπως υποσχόταν, έχει εμβολιαστεί μόλις το 35% του πληθυσμού.

– να σταματήσει να στέλνει διαρκώς αντιφατικά μηνύματα χαλάρωσης, ζητώντας από τους πολίτες να πετάξουν τις μάσκες, την ώρα που όλοι προειδοποιούν για ραγδαία εξάπλωση της μετάλλαξης «Δέλτα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ