Κατατίθεται τροπολογία που στερεί τα πολιτικά δικαιώματα των καταδικασθέντων της Χρυσής Αυγής

Κατατίθεται τροπολογία που στερεί τα πολιτικά δικαιώματα των καταδικασθέντων της Χρυσής Αυγής

Σήμερα κατατίθεται η σχετική τροπολογία και θα τεθεί την ερχόμενη Τρίτη προς ψήφιση

Τι θα προβλέπει η τροπολογία που θα κατατεθεί σήμερα από τον Μάκη Βορίδη και θα τεθεί προς ψήφιση την επόμενη Τρίτη (01/06), για τον Γιάννη Λαγό και τους υπόλοιπους καταδικασμένους βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Τροπολογία που προβλέπει αυστηροποίηση και σαφή καθορισμό του νομικού πλαισίου, σχετικά με την αποστέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων (το δικαίωμα του εκλέγεσθαι και του εκλέγειν) των καταδικασθέντων για κακουργηματικές πράξεις, αναμένεται να καταθέσει εντός της ημέρας στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιάννης Λαγός: Ακόμα και στη φυλακή... θα συνεχίσει να πληρώνεται με 11.000 ευρώ!

Με την τροπολογία, που θα κατατεθεί στο νομοσχέδιο το οποίο βρίσκεται ήδη στη Βουλή για τις εκλογές στην Αυτοδιοίκηση κι αναμένεται να τεθεί προς ψήφιση την Τρίτη, θα προβλέπεται τόσο η απαγόρευση συμμετοχής στις εκλογές εκλογές, αλλά και το δικαίωμα ψήφου για τους καταδικασθέντες πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες κατά τα προβλεπόμενα στην υπό κατάθεση τροπολογία, οι καταδικασθέντες πρώην βουλευτές - μέλη της Χρυσής Αυγής, θα διαγράφονται από τους εκλογικούς καταλόγους και κατά συνέπεια δεν μπορούν να ψηφίσουν σε όλη τη διάρκεια της ποινής τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ