Νίκος Δένδιας: Την Τρίτη η επίσκεψη σε Ισραήλ και παλαιστινιακά εδάφη 

Νίκος Δένδιας: Την Τρίτη η επίσκεψη σε Ισραήλ και παλαιστινιακά εδάφη 

Πρωτοβουλίες της Ελλάδας σε συντονισμό με Αίγυπτο και Ιορδανία για εκτόνωση της κρίσης

Ύστερα από συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, σήμερα το πρωί, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας ταξιδεύει το πρωί της Τρίτης (18/5) στο Ισραήλ, τα παλαιστινιακά εδάφη και την Ιορδανία για συνομιλίες με τον Ισραηλινό υπουργό Εξωτερικών Γκάμπι Ασκενάζι και τον Παλαιστίνιο ομόλογό του Ριάντ Αλ Μαλίκι.

Η Ελλάδα δεδομένων των καλών σχέσεων τόσο με το Ισραήλ όσο και με τους Παλαιστινίους, θα μπορούσε να βοηθήσει στην προσπάθεια αποκλιμάκωσης της έντασης έπειτα από οκτώ ημέρες σκληρών βομβαρδισμών μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς που έχει προκαλέσει τον θάνατο εκατοντάδων αμάχων πολιτών, ανάμεσα τους και παιδιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Iron Dome: H αντιπυραυλική ασπίδα του Ισραήλ που ενδιαφέρει την Ελλάδα

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο Νίκος Δένδιας αναμένεται να ταξιδέψει αύριο Τρίτη και στο Αμμάν για συζητήσεις με τον Ιορδανό ομόλογό του Αϊμάν Σαφάντι, ενώ την Πέμπτη 20 Μαϊου θα μεταβεί στο Κάιρο για συνομιλίες με τον Αιγύπτιο υπουργό Εξωτερικών Σάμεχ Σούκρι.

Οι συναντήσεις αυτές γίνονται στο πλαίσιο του συντονισμού μεταξύ της ομάδας των χωρών της περιοχής που συνομιλούν ταυτοχρόνως και με το Ισραήλ αλλά και με τους Παλαιστινίους, δηλαδή της Αιγύπτου, της Ιορδανίας και της Ελλάδας.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών:

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας μεταβαίνει αύριο, Τρίτη 18 Μαΐου, στο Ισραήλ και στα Παλαιστινιακά εδάφη. Ο υπουργός Εξωτερικών θα έχει συναντήσεις με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο Γ΄, με τον Ισραηλινό ομόλογό του Gabi Ashkenazi και με τον Παλαιστίνιο ομόλογο του Riad Al-Maliki.

Επίσης, αύριο, ο κ. Δένδιας θα συμμετάσχει στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που συγκάλεσε ο ύπατος εκπρόσωπος για την Εξωτερική Πολιτική Josep Borrell με αντικείμενο τις εξελίξεις στην περιοχή.

Την Τρίτη 18 Μαϊου, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί και στην Ιορδανία, όπου θα συναντηθεί με τον Ιορδανό ομόλογό του Ayman Safadi.

Τέλος, ο κ. Δένδιας θα μεταβεί στο Κάιρο την Πέμπτη 20 Μάϊου, όπου θα συναντηθεί με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Sameh Shoukry.

Ο υπουργός Εξωτερικών είχε νωρίτερα σήμερα συνεργασία με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ενόψει των επικείμενων επισκέψεων του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ