Προκαλεί ο Τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών από τη Θεσσαλονίκη: «Απαράδεκτες οι πιέσεις στην Ελλάδα»

Προκαλεί ο Τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών από τη Θεσσαλονίκη: «Απαράδεκτες οι πιέσεις στην Ελλάδα»

Προκλητικός εμφανίστηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας που επισκέπτεται Θεσσαλονίκη και Δυτική Θράκη

O Τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών Γιαβούζ Σελίμ Κιράν, στο πλαίσιο της σημερινής επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη, επισκέφτηκε και ξεναγήθηκε στο Γενί Τζαμί, το παλαιό Αρχαιολογικό Μουσείο της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της σημερινής (Τετάρτη 5/5) επίσκεψης του στη χώρα μας.

Με μπαράζ αναρτήσεων στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter, ο Τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών εμφανίστηκε ιδιαίτερα προκλητικός θέτοντας θέμα τουρκικής μειονότητας.

Κιράν: «Απαράδεκτες οι πιέσεις στην "τουρκική" κοινότητα»


Όπως τόνισε στην ανάρτησή του ο Τούρκος αξιωματούχος "στη Θεσσαλονίκη συναντηθήκαμε με εκπροσώπους της τουρκικής κοινότητας, και θρησκευτικούς λειτουργούς. Πιέσεις, περιορισμοί στην ελευθερία της γλώσσας, της θρησκείας και της λατρείας κατά των ανθρώπων μας είναι απαράδεκτες. Είμαστε πάντα κοντά στους δικούς μας ανθρώπους που διατηρούν την ταυτότητα και τη θρησκεία τους απέναντι σε κάθε αντιξοότητα. Ξεκινήσαμε την επίσκεψή μας στους δικούς μας ανθρώπους στην Ελλάδα από το σπίτι του Κεμάλ Ατατούρκ, ιδρυτή της Δημοκρατίας μας. Εργαζόμαστε ώστε να είμαστε πρωτοπόροι στην ειρήνη και την σταθερότητα στην περιοχή μας, υπό το μότο “ειρήνη στο σπίτι μας, ειρήνη στον κόσμο».

Με βάση το πρόγραμμα που έχει γίνει γνωστό, το απόγευμα ο κ. Κιράν θα μεταβεί στην Κομοτηνή, όπου θα έχει επαφές και συναντήσεις με φορείς της μουσουλμανικής μειονότητας, αύριο θα επισκεφθεί την Ξάνθη (πρωί) και το μεσημέρι θα πάει στο Διδυμότειχο, όπου θα ξεναγηθεί στο τέμενος του Βαγιαζήτ, που τελεί σε φάση επισκευής των ζημιών που προκλήθηκαν παλαιότερα από πυρκαγιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ