Οκτώ στους δέκα λένε «ναι» στο εμβόλιο – Ισχυρό προβάδισμα Ν.Δ. στην πρόθεση ψήφου

Η υπόθεση Λιγνάδη πληγώνει την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση

Οκτώ στους δέκα λένε «ναι» στο εμβόλιο – Ισχυρό προβάδισμα Ν.Δ. στην πρόθεση ψήφου

Προβάδισμα 14 μονάδων δίνει στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δημοσκόπηση της Pulse που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της τηλεόραση του Σκάι.

Η Ν.Δ. προηγείται στην πρόθεση ψήφου με 36% έναντι 22% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν Κίνημα Αλλαγής με 7%, ΚΚΕ με 5,5%, Ελληνική Λύση με 4,5% και Μέρα25 με 3%.

Σχετικά με την πανδημία και το εμβόλιο το 56% εμφανίζεται να ανησυχεί για τις πρόσφατες μεταλλάξεις του κορονοϊού, ενώ το 80% δηλώνει πως θα κάνει ή μάλλον θα κάνει το εμβόλιο. Αντίθετα, αρνητική στάση έναντι του εμβολίου υιοθετεί το 18%. Το 61% δηλώνει πως θα κάνει το εμβόλιο το συντομότερο δυνατό, ενώ το 68% δηλώνει πως είναι υπέρ μιας έστω και περιορισμένης παράτασης των περιοριστικών μέτρων εφόσον απαιτείται. Άμεση χαλάρωση των μέτρων ζητά το 24%. Όσον αφορά στις προτεραιότητες της επανεκκίνησης, το 44% τάσσεται υπέρ της άμεσης επαναλειτουργίας των σχολείων και του λιανεμπορίου.

Αναφορικά με την υπόθεση Λιγνάδη, το 51% κρίνει αρνητικά τους χειρισμούς της κυβέρνησης και το 59% έχει αρνητική άποψη για τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ