Πέτσας: Αυστηρή τήρηση των μέτρων την Πρωτοχρονιά και τα Φώτα

Πέτσας: Αυστηρή τήρηση των μέτρων την Πρωτοχρονιά και τα Φώτα

«Σε λίγες μέρες αφήνουμε πίσω μας το 2020. Στη χρονιά που φεύγει οι κοινωνίες αλλά και οι οικονομίες παντού στον κόσμο δοκιμάστηκαν από τη σοβαρότερη υγειονομική κρίση και τη χειρότερη ετήσια παγκόσμια ύφεση από το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ξεκινώντας την πρώτη μετά τα Χριστούγεννα εξ αποστάσεως ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Το 2020 έφερε δυστυχώς τεράστιες ανθρώπινες απώλειες. Επέβαλε ασφυκτικούς περιορισμούς στις κοινωνίες του κόσμου. Καθήλωσε την παγκόσμια οικονομική δραστηριότητα. Έπληξε επιχειρήσεις, επαγγελματίες και εργαζόμενους σε ολόκληρο τον πλανήτη. Το 2020 ζήσαμε καταστάσεις που δεν είχαμε διανοηθεί. Άλλαξε η ζωή μας και η χώρα μας υπέστη τις συνέπειες της πανδημίας», επεσήμανε ο κ. Πέτσας.

«Τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο κύμα της πανδημίας ωστόσο, τα πήγαμε συγκριτικά καλύτερα από πολλές άλλες χώρες», τόνισε.

Επίσης έκανε λόγο για αυστηρή τήρηση των μέτρων την Πρωτοχρονιά και την ημέρα των Θεοφανίων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Όσον αφορά τα σχολεία είπε πως εντός της εβδομάδας θα υπάρξει συνάντηση της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, με τους ειδικούς προκειμένου να τεθεί το πλαίσιο για το άνοιγμα των σχολικών βαθμίδων και προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να ανοιξουν τα σχολεία.

Για τα υπόλοιπα ζητήματα αυτό που πρέπει να δούμε είναι πως θα είμαστε στην επόμενη εβδομάδα ποια θα είναι τα επίπεδα των κρουσμάτων ποια θα είναι η κατάσταση στο ΕΣΥ ιδίως στις ΜΕΘ και τους διασωληνωμένους και τότε θα πάρουμε τις αποφάσεις για τους υπόλοιπους κλάδους της οικονομίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ