Στην Αθήνα ο γ.γ. του ΝΑΤΟ

Στην Αθήνα ο γ.γ. του ΝΑΤΟ

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια θα έχει στην Αθήνα ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

Ο επικεφαλής της Συμμαχίας φτάνει στην Αθήνα προερχόμενος από την Τουρκία και η επίσκεψή του συμπίπτει με τις ανακοινώσεις για τη δημιουργία ενός μηχανισμού αποτροπής ελληνοτουρκικών κρίσεων στο ΝΑΤΟ.

Ο Γ. Στόλτενμπεργκ θα γίνει δεκτός από τον Κυρ. Μητσοτάκη στις 10:30 π.μ. και θα ακολουθήσουν δηλώσεις στους δημοσιογράφους. Επίσης, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα παραθέσει πρόγευμα εργασίας στον κ. Στόλτενμπεργκ, όπου θα παρακαθήσει και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος. Στο επίκεντρο της συνάντησης, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, θα βρεθεί η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, η διαδικασία διαλογισμού για το μέλλον της Συμμαχίας, καθώς και άλλα ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Στις 12:00, ο γγ του ΝΑΤΟ θα γίνει δεκτός από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο Προεδρικό Μέγαρο.