Μήνυμα Μητσοτάκη προς Άγκυρα - Πώς απαντά το τουρκικό ΥΠΕΞ

Μήνυμα Μητσοτάκη προς Άγκυρα - Πώς απαντά το τουρκικό ΥΠΕΞ

Με τη φράση «σταματάτε τις προκλήσεις και ξεκινάμε τον διάλογο» ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως η Αθήνα είναι έτοιμη για συζητήσεις με την Άγκυρα με την προϋπόθεση η τελευταία να αποσύρει τα πλοία της από την ανατολική Μεσόγειο.

«Η χώρα μας και μπορεί και θέλει να συζητήσει τον καθορισμό των θαλασσίων ζωνών στο Αιγαίο με βάση το διεθνές δίκαιο χωρίς η ίδια να εκβιάζεται και χωρίς να παραβιάζεται η λογική» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποδεχόμενος κινέζο ανώτερο αξιωματούχο στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ωστόσο η Τουρκία δεν δείχνει διατεθειμένη να προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση. Σε δηλώσεις του ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου τόνισε πως αν η Ελλάδα περιμένει από τη χώρα του να εγκαταλείψει τα δικαιώματά της στην ανατολική Μεσόγειο, θα απογοητευτεί. Μιλώντας σε δημοσιογράφους σήμερα υποστήριξε πως η Ελλάδα είναι εκείνη που ενώ αρχικά είχε συμφωνήσει για συζητήσεις με την Τουρκία ακολούθως υπαναχώρησε.

Ο Μ. Τσαβούσογλου υποστήριξε επίσης πως η Ελλάδα αιφνιδίασε τόσο την Τουρκία όσο και τους Ευρωπαίους εταίρους της με την υπογραφή της συμφωνίας για οριοθέτηση ΑΟΖ με την Αίγυπτο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ