Μητσοτάκης: Έτοιμη η χώρα για την υποδοχή τουριστών

Ανοίγουν τη Δευτέρα τα μουσεία

Μητσοτάκης: Έτοιμη η χώρα  για την υποδοχή τουριστών

Το μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να καλωσορίσει τους τουρίστες το καλοκαίρι δίνοντας προτεραιότητα στην ασφάλεια έστειλε από τον αρχαιολογικό χώρο του Ακρωτηρίου στη Σαντορίνη, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Θα ανοίξουμε όλα τα μουσεία μας στις 15 Ιουνίου, δηλαδή την ερχόμενη Δευτέρα. Και θα είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε τους επισκέπτες και τους τουρίστες, οι οποίοι θα έρχονται στη Σαντορίνη όχι μόνο για το εκπληκτικό της τοπίο και τα φημισμένα της ηλιοβασιλέματα, αλλά και για τους μοναδικούς αρχαιολογικούς θησαυρούς» είπε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε «αυτός ο εξαιρετικά καλά διατηρημένος προϊστορικός οικισμός αποτελεί ενδεικτικό παράδειγμα της μεγάλης πλούσιας κληρονομιάς της χώρας μας. Θέλουμε επομένως να έρθουν τουρίστες και όπως βλέπετε όλα είναι έτοιμα προκειμένου να διασφαλιστεί ότι θα τηρούνται οι σωστές κοινωνικές αποστάσεις, οι οδηγίες που έχουν δώσει οι ειδικοί μας, ώστε να αισθάνονται ασφαλείς οι τουρίστες μας. Επιθυμούμε να προστατεύουμε τη δική τους υγεία καθώς και την υγεία των εργαζομένων και του τοπικού πληθυσμού. Είμαστε βέβαιοι ότι μπορούμε να το πετύχουμε».

Λίγο νωρίτερα και κατά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο του νησιού ο πρωθυπουργός δήλωσε πως «έχουμε μπροστά μας ένα κρίσιμο καλοκαίρι και η πρόθεσή μας είναι να υποδεχθούμε επισκέπτες χωρίς να κάνουμε καμία απολύτως έκπτωση στην ασφάλεια αλλά και στην ασφάλεια προφανώς του πληθυσμού και βεβαίως και στην ασφάλεια των εργαζομένων στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Έχουμε κάνει την καλύτερη δυνατή προετοιμασία -όπως καλά γνωρίζετε- είμαι σίγουρος ότι όλα τελικά θα πάνε καλά αλλά είναι πάρα πολύ σημαντικό να εκπέμψουμε αυτήν την εικόνα ασφάλειας και οργάνωσης και στους επισκέπτες οι οποίοι θα έρθουν στην Ελλάδα το καλοκαίρι, όπως την εκπέμψαμε όλους αυτούς τους μήνες που αντιμετωπίσαμε, πιστεύω, με μεγάλη επιτυχία το πρώτο κύμα της πανδημίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ