Μητσοτάκης: Επέκταση της αποζημίωσης των 800 ευρώ - Δώρο Πάσχα στο νοσηλευτικό πρσωπικό

Προειδοποίηση για απαγόρευση κυκλοφορίας

Μητσοτάκης: Επέκταση της αποζημίωσης των 800 ευρώ - Δώρο Πάσχα στο νοσηλευτικό πρσωπικό

Την επέκταση της αποζημίωσης των 800 ευρώ σε όσους απολύθηκαν από την 1η Μαρτίου ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός σε νέο του μήνυμα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την αναθεώρηση του προϋπολογισμού του τρέχοντος έτους, ενώ ανέφερε πως η αποζημίωση των 800 ευρώ που όπως ανακοινώθηκε χθες θα δοθεί στο προσωπικό των επιχειρήσεων που ανέστειλαν τη λειτουργία τους, θα δοθεί και στους εργαζόμενους των επιχειρήσεων που είδαν πτώση του τζίρου τους το τελευταίο διάστημα λόγω των περιοριστικών μέτρων.

Ανακοίνωσε επίσης πως το δώρο Πάσχα θα δοθεί μεν αλλά όχι εντός της Μεγάλης Εβδομάδας, ενώ όπως δήλωσε χαρακτηριστικά έκτακτο δώρο Πάσχα θα δοθεί και στους «ήρωες με τις λευκές και τις πράσινες μπλούζες» δηλαδή στο νοσηλευτικό προσωπικό. Η ίδια παροχή θα δοθεί και στους εργαζόμενους στην Πολιτική Προστασία.

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε όσους με δωρεές συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της κρίσης και κάλεσε τους απόντες να αναλάβουν και αυτοί πρωτοβουλίες.

«Ύστερα από 10 χρόνια κρίσης, η Ελλάδα αντιμετωπίζεται ακριβώς όπως οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Σήμερα, ανακοινώνω ότι ο Προϋπολογισμός του Κράτους αναθεωρείται. Έτσι, πέραν των μέτρων που έχουν ήδη δρομολογηθεί, ύψους 3,8 δισ., θα διατεθούν ακόμη περίπου 3 δισ. για τη στήριξη της οικονομίας από τον κρατικό προϋπολογισμό. Και τουλάχιστον άλλα τόσα από τον ανασχεδιασμό του ΕΣΠΑ. Μιλώ, δηλαδή, για περίπου 10 δισ., χωρίς τις προβλέψεις για την παροχή πρόσθετης ρευστότητας στις επιχειρήσεις από τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία».

Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους πολίτες να μην εφησυχάζουν και τόνισε χαρακτηριστικά πως στην Ιταλία δεν έχουν φέρετρα για να θάψουν τους νεκρούς από την επιδημία. Αφού δεν υπάρχουν υποχρεώσεις, σημείωσε, το Σαββατοκύριακο δεν υπάρχει λόγος για κυκλοφορία, ενώ σημείωσε πως υπάρχει δυνατότητα για περιπάτους ή για σωματική άσκηση σε ανοιχτούς χώρους φτάνει να τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας.

«Απ’ όλους εμάς και τη συμπεριφορά μας εξαρτάται, τελικά, αν η κυβέρνηση χρειαστεί να πάρει ακόμα πιο δραστικά μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας», πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ