Νυχτερινή τροπολογία για το ποδόσφαιρο

Νυχτερινή τροπολογία για το ποδόσφαιρο

Αντιδράσεις από όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη προκάλεσε η κατάθεση τροπολογίας που καταργεί την ποινή του υποβιβασμού για παραβιάσεις στο μετοχολόγιο και την ιδιοκτησία των ποδοσφαιρικών ομάδων.

Σε συνέχεια των όσων είχε προαναγγείλει χθες το μεσημέρι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, η τροπολογία που κατατέθηκε προβλέπει την ποινή της αφαίρεσης 5 ως 10 βαθμών για τις ομάδες όπου έχουν παραβιαστεί οι κανόνες σχετικά με την ιδιοκτησία και τη μετοχική τους σύνθεση. Η τροπολογία ψηφίζεται σήμερα με ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή και η υπουργός Πολιτισμού Λινά Μενδώνη την υπερασπίστηκε στη Βουλή χθες λέγοντας πως όταν απειλείται η ελληνική κοινωνία με διχασμό, η ανάληψη νομοθετικής πρωτβουλίας αποτελεί στάση ευθύνης.

Έκανε επίσης λόγο για εύλογο εξορθολογισμό των κυρώσεων σύμφωνα με την αρχή της αναλογικότητας που προβλέπεται στο Σύνταγμα. Η ρύθμιση «σέβεται την αυτοτέλεια και το αυτοδιοίκητο των αθλητικών ομοσπονδιών, οι οποίες θα εφαρμόσουν με τα όργανά τους τη νέα ρύθμιση. Αυτό που αλλάζει είναι η δυνατότητα επιμέτρησης της ποινής εντός του πλαισίου που καθορίζει ο νομοθέτης».

«Για να διορθώσετε τα λάθη φέρατε τροπολογία που παρεμβαίνει ευθέως στο αυτοδιοίκητο ποδοσφαίρου με αναδρομική ισχύ; Να ξέρετε ότι τον διαιτητή που διορθώνει ένα λάθος με ένα άλλο, τον βρίζουν οι πάντες» σχολίασε χθες στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος. «Δεν μπορεί σε μια δημοκρατική χώρα η κυβέρνηση να ενδίδει σε εκβιασμούς και να χαϊδεύει την παρανομία», αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΠΑΕ Ολυμπιακός, ενώ κριτική στην κυβέρνηση ασκείται και από ΜΜΕ που απηχούν τις θέσεις του Ιβάν Σαββίδη, του ισχυρού άνδρα του ΠΑΟΚ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ