Ασφαλιστικό και κλίμα στην ατζέντα του υπουργικού συμβουλίου

Ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή για τα ενεργειακά

Ασφαλιστικό και κλίμα στην ατζέντα του υπουργικού συμβουλίου

«Φορτωμένη» είναι η ατζέντα του υπουργικού συμβουλίου που συνεδριάζει σήμερα υπό τον πρωθυπουργό.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση θα συζητηθούν μεταξύ άλλων το φορολογικό νομοσχέδιο που έχει ήδη κατατεθεί στη Βουλή, καθώς και ρυθμίσεις του ασφαλιστικού νομοσχεδίου και κυρίως το θέμα των εισφορών.

Στην ημερήσια διάταξη έχουν επίσης συμπεριληφθεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης και το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για τις προμήθειες.

Επίσης, θα συζητηθούν το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα, ο προγραμματισμός προσλήψεων για το 2020 και η προεπιλογή δικαστικών λειτουργών για τις θέσεις των Αντιπροέδρων του Συμβουλίου της Επικρατείας και την Αντιπροεδρία του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Αργότερα στη διάρκεια της ημέρας αναμένεται άλλη μία θερμή συνεδρίαση της Βουλής καθώς μπαίνει στην τελική ευθεία το ενεργειακό νομοσχέδιο. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ζητήσει τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας για οκτώ άρθρα του νομοσχεδίου σχετικά με την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, τον εκσυγχρονισμό της ΔΕΗ, την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ και την στήριξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ