Γεννηθήτω προανακριτική

Γεννηθήτω προανακριτική

Με 173 ψήφους υπέρ η Βουλή ενέκρινε τα ξημερώματα τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής που θα διερευνήσει τον ρόλο του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση Novartis.

H επιτροπή θα διερευνήσει τυχόν ευθύνες του πρώην υπουργού για τέσσερα αδικήματα, συγκεκριμένα για κατάχρηση εξουσίας, πρόκληση και προσφορά για την τέλεση εγκλήματος, παράβαση καθήκοντος και ψευδή κατάθεση.

Από τη διαδικασία είχαν αποχωρήσει πριν την ψηφοφορία το ΚΚΕ, η Ελληνική Λύση και το ΜέΡΑ 25. Υπέρ της προανακριτικής τάχθηκε και το Κίνημα Αλλαγής, ενώ κατά τάχθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η Επιτροπή θα αποτελείται από 26 βουλευτές και θα έχει στη διάθεσή της χρονικό διάστημα δύο μηνών για να καταλήξει σε πόρισμα.

Θα εξεταστούν όλοι και και η κουκούλα δεν θα εμποδίσει στην αποκάλυψη της αλήθειας, τόνισε ο εισηγητής της Ν.Δ. Θάνος Πλεύρης, ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση για δειλό ρεβανσισμό. Τη βεβαιότητά του πως θα μετατρέψει τους κατήγορους σε κατηγορούμενους εξέφρασε ο ίδιος ο Δ. Παπαγγελόπουλος που έκανε λόγο για πολιτική δίωξή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ