“Σεισμός” στην Ουάσιγκτον ματαιώνει το ραντεβού Μητσοτάκη - Τραμπ

“Σεισμός” στην Ουάσιγκτον ματαιώνει το ραντεβού Μητσοτάκη - Τραμπ

Η έναρξη διαδικασίας σε βάρος του Αμερικανού προέδρου με το ερώτημα της καθαίρεσης προκαλεί αναταράξεις στις ΗΠΑ.

Ο αντίκτυπος από τη σχετική ανακοίνωση της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι έφτασε μέχρι το κτίριο των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, καθώς δεν πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Ντόναλντ Τραμπ.

“Αυτή την εβδομάδα ο Πρόεδρος παραδέχθηκε πως ζήτησε από τον Πρόεδρο της Ουκρανίας την ανάληψη δράσης που θα τον ωφελούσε πολιτικά. Οι πράξεις της προεδρίας αποκαλύπτουν το ατιμωτικό γεγονός ότι ο Πρόεδρος παρέβη τον όρκο του, πρόδωσε την εθνική ασφάλεια και την ακεραιότητα των εκλογών μας” δήλωσε η Πελόζι.

Για κυνήγι μαγισσών έκανε λόγο ο Αμερικανός πρόεδρος και ανακοίνωσε πως θα δώσει σήμερα στη δημοσιότητα την πλήρη απομαγνητοφώνηση της συνομιλίας που είχε με τον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι τον περασμένο Ιούλιο. “Πρόκειται για τη συνέχιση του πιο καταστροφικού κυνηγιού μαγισσών που έγινε ποτέ” σχολίασε ο Τραμπ σε
μήνυμά του στο Twitter.

Δεν έχει γίνει γνωστό πόσο χρόνο θα διαρκέσει η έρευνα, σύμφωνα πάντως με αμερικανικά μέσα οι Δημοκρατικοί επιθυμούν την ταχεία ολοκλήρωση της διαδικασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ