Οι Γερμανοί “διαβάζουν” το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ελλάδα

Οι Γερμανοί “διαβάζουν” το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ελλάδα

Οι επενδυτές ελπίζουν σε αλλαγή πολιτικής, γράφει η Handelsblatt

“Στις 7 Ιουλίου οι Έλληνες εκλέγουν νέο Κοινοβούλιο. Αλλά οι επενδυτές ψηφίζουν από τώρα: στο προοίμιο πιθανής νίκης της συντηρητικής-φιλελεύθερης Νέας Δημοκρατίας προμηθεύονται ελληνικές μετοχές” γράφει η γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt αναφερόμενη στο αποτέλεσμα της κάλπης των Ευρωεκλογών και των τοπικών εκλογών στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "το πάρτυ στο χρηματιστήριο είναι μία αντίδραση στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών της 26ης Μαίου. Η αντιπολιτευόμενη Ν.Δ. κατάφερε να κερδίσει την αναμέτρηση με μία απρόσμενα μεγάλη διαφορά της τάξεως των δέκα ποσοστιαίων μονάδων (...) Και στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, που διεξάγονταν παράλληλα, η ΝΔ είχε καθαρό προβάδισμα. Σε πολλές πόλεις και περιφέρειες οι Συντηρητικοί κατοχυρώνουν την υπεροχή τους στον δεύτερο γύρο. Μετά τη μεγάλη αποτυχία των ευρωεκλογών ο Τσίπρας επιχειρεί τη φυγή προς τα εμπρός και επισπεύδει για τις 7 Ιουλίου τις βουλευτικές εκλογές που επρόκειτο να διεξαχθούν τον Οκτώβριο. Αλλά οι πιθανότητες να αλλάξει μέχρι τότε το κλίμα προς όφελός του είναι ελάχιστες. Οι δημοσκοπήσεις υποδεικνύουν μία καθαρή νίκη του επικεφαλής της αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη”.

Σε ανταπόκρισή της από την Αθήνα η Suddeutsche Zeitung σχολιάζει πως η αντιπολίτευση προελαύνει, αναφερόμενη στην επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας σε 12 από τις 13 Περιφέρειες.Η εφημερίδα αναφέρεται στην εκλογή του Κωνσταντίνου Ζέρβα στη Θεσσαλονίκη, αλλά και στην εκλογή του Μυωσή Ελισάφ, πυο γίνετια ο πρώτος Εβραίος δήμαρχος στην Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ