Στον δρόμο της παραίτησης η Μέι

Στον δρόμο της παραίτησης η Μέι

Δυναμώνουν οι φωνές στη Βρετανία που ζητούν την παραίτηση της Τερέζα Μέι, η οποία την Τετάρτη υπέστη περαιτέρω φθορά με την αποχώρηση της Άντρεα Λίντσομ από την κυβέρνηση.

Η Λίντσομ, βασικό στέλεχος των Συντηρητικών και επικεφαλής της Βουλής των Κοινοτήτων, ανακοίνωσε την παραίτησή της λέγοντας πως το σχέδιο της Μέι για το Brexit δεν διασφαλίζει ένα πλήρως ανεξάρτητο Ηνωμένο Βασίλειο. Η πρόταση της πρωθυπουργού για ένα δεύτερο δημοψήφισμα είναι “διχαστική” σημειώνει η Λίντσομ που ανακοίνωσε ότι παραιτείται λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες στη Βρετανία για τις ευρωεκλογές. “Δεν μπορώ να εκπληρώσω τα καθήκοντά μου ως επικεφαλής της Βουλής αύριο για να ανακοινώσω έναν νόμο με σημεία στα οποία αντιτίθεμαι” δήλωσε η Λίντσομ.

Η ψηφοφορία για τις ευρωεκλογές διεξάγεται σήμερα Πέμπτη στη Βρετανία με τα προγνωστικά να λένε πως το κόμμα του Νάιτελ Φάραντζ, το οποίο είναι υπέρ του Brexit, να λαμβάνει την πρώτη θέση και με μεγάλη διαφορά από τους Ελεύθερους Δημοκράτες. Οι Εργατικοί και κυρίως οι Συντηρητικοί αναμένεται να καταποντιστούν σε αυτές τις εκλογές λόγω της στάσης τους για το Brexit, που αρχικά είχε προσδιοριστεί για τις 29 Μαρτίου αλλά μετατέθηκε τελικά για το τέλος Οκτωβρίου ελλείψει συμφωνίας στη Βρετανία για τη διαδικασία αποχώρησης από την Ε.Ε.

Οι πονοκέφαλοι για την κυβέρνηση Μέι δυναμώνουν και λόγω των προβλημάτων της British Steel. H χαλυβουργική εταιρεία βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης και είναι πιθανό να χαθούν 25.000 θέσεις εργασίας. Η εταιρεία τέθηκε χθες σε καθεστώς αναγκαστικής διαχείρισης σε μία ύστατη προσπάθεια να σωθε ό,τι είναι δυνατό να σωθεί.bre

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ