Θετικό Eurogroup αναμένει ο πρωθυπουργός

Θετικό Eurogroup αναμένει ο πρωθυπουργός

Την εκτίμηση ότι το Eurogroup της 11ης Μαρτίου θα έχει θετικά αποτελέσματα για την Ελλάδα εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντησή του με τον επίτροπο Πιέρ Μοσκοβισί.

Στη συνάντηση ο πρωθυπουργός ανέφερε πως ο ρόλος της Κομισιόν είναι συμβουλευτικός, δεδομένου ότι η χώρα δεν βρίσκεται σε μνημόνιο και πως “οι μεταρρυθμίσεις που υλοποίησε η ελληνική τα τελευταία χρόνια αποδίδουν καρπούς”, για να προσθέσει πως οι τιμές των ελληνικών ομολόγων έχουν επιστρέψει στα επίπεδα του 2002-2003.

Η Κομισιόν θέλει να χτίσει ένα success story στην Ελλάδα, τόνισε από την πλευρά του ο Πιέρ Μοσκοβισί και εξέφρασε την ελπίδα πως τον Μάρτιο “θα υπάρχουν σημαντικά, θετικά αποτελέσματα και αυτό θα αποτελέσει ξεκάθαρο σημάδι προς τις αγορές που θα δείξει ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο σωστό δρόμο”.

Μετά τη συνάντηση και εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο είτροπος ανέφερε πως στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό συζητήθηκαν οι εκκρεμότητες για τον νόμο που θα διαδεχθεί τον νόμο Κατσέλη και για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ. Ειδικότερα για το πρώτο ο Π. Μοσκοβισί δήλωσε πως οι δύο πλευρές συμφωνούν ότι το νέο νομοθετικό πλέγμα δεν πρέπει να προστατεύει τους στρατηγικούς κακοπληρωτές. “Πρέπει να εργαστούμε σκληρά ώστε να καθορίσουμε αυτά τα κριτήρια και να διασφαλίσουμε ότι θα προστατευθεί ο τραπεζικός τομέας ότι θα εκτονωθεί η κατάσταση με τα κόκκινα δάνεια” ανέφερε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ