Φορτωμένο πρόγραμμα Μοσκοβισί με μήνυμα για συνέχιση των μεταρρυθμίσεων

Φορτωμένο πρόγραμμα Μοσκοβισί με μήνυμα για συνέχιση των μεταρρυθμίσεων

Πολιτικούς, επιχειρηματίες και τραπεζίτες θα δει στην Αθήνα ο επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί στη διήμερη επίσκεψή του που ξεκινάει σήμερα.

Ο επίτροπος αναμένεται να τονίσει στην επίσκεψή του, την οποία επισκιάζει η συζήτηση στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, πως η ελληνική πλευρά πρέπει να παραμείνει προσηλωμένη στις μεταρρυθμίσεις, ενώ το βράδυ θα μιλήσει στο Ελληνογαλλικό Επιμελητήριο.

Στη διάρκεια της ημέρας θα έχει επίσης συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ενώ θα ακολουθήσει συνάντησή του με τους υπουργούς Οικονομικών, Οικονομίας, Εργασίας και Ενέργειας.

Στις μεταρρυθμίσεις που ρίχνουν το βάρος τους οι εταίροι περιλαμβάνονται οι ιδιωτικοποιήσεις, η αντιμετώπιση των “κόκκινων” δανείων και οι επενδύσεις, ενώ ο κ. Μοσκοβισί αναμένεται να εκφράσει τον προβληματισμό της Κομισιόν για το ενδεχόμενο δικαστικές αποφάσεις να ανατρέψουν προηγούμενες παρεμβάσεις.

Ο λόγος γίνεται για το ενδεχόμενο το Συμβούλιο της Επικρατείας να δικαιώσει δημοσίους υπαλλήλους και συνταξούχους που έχουν ζητήσει με προσφυγές τους να κηρυχθούν αντισυνταγματικές οι περικοπές που επιβλήθηκαν στους μισθούς και τις συντάξεις τα προηγούμενα χρόνια.

Τυχόν απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου που θα δικαιώνει τις προσφυγές θα υποχρεώσει το Δημόσιο στην καταβολή ως και 17 δισ. ευρώ στους δικαιούχους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ