Αντιπαράθεση για την τοποθέτηση της Βασιλικής Θάνου στην Επιτροπή Ανταγωνισμού

Αντιπαράθεση για την τοποθέτηση της Βασιλικής Θάνου στην Επιτροπή Ανταγωνισμού

Πυρά εναντίον της κυβέρνησης εξαπολύει η Νέα Δημοκρατία για την τοποθέτηση της πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου στη θέση της προέδρου στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.

 

Η Νέα Δημοκρατία κάνει λόγο για ευθεία παρέμβαση στη λειτουργία των ανεξάρτητων Αρχών και κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι "επιδιώκει να τις μετατρέψει σε τσιφλίκι του".

Αναφερόμενη στη Βασιλική Θάνου η Νέα Δημοκρατία αναφέρει πως "διορίστηκε νύχτα Πρόεδρος του Αρείου Πάγου παρακάμπτοντας την επετηρίδα. Προσπάθησε να παρατείνει τη θητεία της αντισυνταγματικά. Απέτυχε, αλλά ο Πρωθυπουργός την τακτοποίησε στο Μαξίμου. Τώρα φροντίζει και για το μέλλον της και την διόρισε Πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Την λένε Βασιλική Θάνου και δηλώνει ότι δεν θα την κουνήσει κανείς από τη νέα της θέση. Την ενημερώνουμε απλά ότι η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα αποκαταστήσει την αμερόληπτη λειτουργία των Ανεξάρτητων Αρχών που ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να μετατρέψει σε τσιφλίκι του".

Νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Οικονομίας Γιάννης Δραγασάκης άφησε σοβαρές αιχμές για την αποτελεσματικότητα της Επιτροπής Ανταγωνισμού και για κωλυσιεργίες που είχαν ως αποτέλεσμα την παραγραφή σοβαρών υποθέσεων. Κατά την ακρόαση της κας Θάνου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο κ. Δραγασάκης την κάλεσε να ερευνήσει "πολύ γρήγορα υποθέσεις που προκαλούν ερωτηματικά", δήλωση που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Ν.Δ. και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που καταψήφισαν τον διορισμό της, ενώ καταψήφισε και το Ποτάμι.

Υπέρ του διορισμού της ψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων, της Ενωσης Κεντρώων και της Χρυσής Αυγής ενώ παρών δήλωσε το ΚΚΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ