Κ. Μητσοτάκης: Μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος η ιδιωτική ασφάλιση

Κ. Μητσοτάκης: Μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος η ιδιωτική ασφάλιση

Χρειάζονται τολμηρές μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό σύστημα τόνισε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη σημερινή του συνάντηση με τον πρόεδρο της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας, Αλέξανδρο Σαρρηγεωργίου.

«Oι νέοι σήμερα δεν πιστεύουν ότι θα πάρουν ποτέ σύνταξη, γι’ αυτό και συχνά επιλέγουν ακόμη και να εργάζονται χωρίς ασφάλιση. Αυτό είναι αδιανόητο και πρέπει να αλλάξει», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. σημείωσε την ανάγκη για τολμηρές μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό σύστημα και υποστήριξε ότι απαιτείται ο δραστικός ανασχεδιασμός του δεύτερου κεφαλαιοποιητικού πυλώνα -υποχρεωτικής- ασφάλισης, ενώ ειδικά για τον τρίτο πυλώνα -προαιρετικής- ασφάλισης τόνισε ότι η πολιτεία πρέπει να χορηγήσει ουσιαστικά κίνητρα που να καθιστούν ελκυστικότερη την επιλογή συμπληρωματικών προγραμμάτων ιδιωτικής ασφάλισης.

Ο Πρόεδρος της ΕΑΕΕ κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου τόνισε την καθοριστική συμβολή του ασφαλιστικού κλάδου στην οικονομία της χώρας ως μεγάλου εργοδότη, φορολογούμενου και επενδυτή. Σημείωσε επίσης την ανάγκη αναγνώρισης του σημαντικού ρόλου της ασφάλισης από την πολιτεία αλλά και στήριξης της ανάπτυξης του κλάδου μέσω ουσιαστικού διαλόγου και φορολογικών κινήτρων προς όφελος των ασφαλισμένων.

Εκτός από το συνταξιοδοτικό σύστημα, συζητήθηκαν και άλλοι δύο μεγάλης σημασίας τομείς, αφ’ ενός η υγεία και αφ’ ετέρου η συνολική αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών.

Ο κ. Μητσοτάκης, τέλος, αναγνώρισε ότι το νέο αυστηρό πλαίσιο εποπτείας έχει καταστήσει απολύτως φερέγγυα την ασφαλιστική αγορά και ότι αυτό επιτρέπει την ενίσχυση της εμπιστοσύνης των πολιτών απέναντι στην ιδιωτική ασφάλιση. Όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε, «η ιδιωτική ασφάλιση είναι μέρος της λύσης και όχι μέρος του προβλήματος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ