Δημόσια εταιρεία διαχείριση κόκκινων δανείων προκρίνει το DiEM25

Δημόσια εταιρεία διαχείριση κόκκινων δανείων προκρίνει το DiEM25

Το DiEM25 προτείνει «την ίδρυση δημόσιας εταιρείας διαχείρισης των κόκκινων δανείων με μορατόριουμ στους πλειστηριασμούς της μικρομεσαίας πρώτης κατοικίας και επαναρύθμιση του εργασιακού».

Το DiEM25 τάσσεται κατά των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, ενώ προσθέτει πως μέσω του πολυνομοσχεδίου και τις αλλαγές που προωθούνται για την κήρυξη απεργίας, απορρυθμίζεται περαιτέρω η αγορά εργασίας.

Σε ανακοίνωση του DiEM25, με αφορμή την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου υπογραμμίζεται πως «η κυβέρνηση ακολουθώντας πιστά τις μνημονιακές δεσμεύσεις, έχει καταστεί η πιο αποτελεσματική μέχρι στιγμής μνημονιακή κυβέρνηση, υπηρετώντας το δικό της κομμάτι του μνημονίου με εξαιρετική μαεστρία, τέτοια που φέρνει σε αμηχανία την οικονομικά φιλελεύθερη αξιωματική αντιπολίτευση: αποκλειστικά ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, δηλαδή επιτάχυνσή τους και αποφυγή διαμαρτυριών, και απορρύθμιση της αγοράς εργασίας; Και τι θα απομείνει για αυτούς να απορρυθμίσουν, όταν όλα τα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν κινείται φύλλο;».

Καταλήγοντας το DiEM25 προτείνει «την ίδρυση δημόσιας εταιρείας διαχείρισης των κόκκινων δανείων με μορατόριουμ στους πλειστηριασμούς της μικρομεσαίας πρώτης κατοικίας και επαναρύθμιση του εργασιακού».