Τζανακόπουλος: Οι παράλογες απαιτήσεις του ΔΝΤ καθυστερούν την αξιολόγηση

Τζανακόπουλος: Οι παράλογες απαιτήσεις του ΔΝΤ καθυστερούν την αξιολόγηση
«Η αποκλειστική ευθύνη για την καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης έχει να κάνει με τις παράλογες απαιτήσεις του ΔΝΤ και αυτό καλά θα κάνει η ΝΔ να το αναγνωρίσει» τόνισε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό "Real 97,8", και κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι κρύβεται.

Τόνισε ότι είναι παράλογη -και στερείται πολιτικής και οικονομικής λογικής- η απαίτηση του ΔΝΤ για προληπτική νομοθέτηση 4,5 δισ. μέτρων για μετά τη λήξη του προγράμματος. Υπογράμμισε ότι σαφώς η αβεβαιότητα είναι προβληματική και πως αυτήν (την αβεβαιότητα) τη συντηρεί και την τροφοδοτεί η στάση του ΔΝΤ. «Ωστόσο, εκ μέρους της κυβέρνησης δεν υπάρχει πρόθεση να συντηρηθεί. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας και ό,τι είναι πολιτικά και κοινωνικά δυνατό, ώστε να κλείσουμε την αξιολόγηση το συντομότερο δυνατό» σημείωσε.

Ο κ. Τζανακόπουλος υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχει καμία πρόθεση από την κυβέρνηση εσκεμμένα να συντηρηθεί η αβεβαιότητα. Δουλεύουμε πάρα πολύ σκληρά ώστε να βρούμε τη βέλτιστη λύση καταρχήν κοινωνικά, αλλά και οικονομικά, για να μπορέσουμε να βρούμε το αναγκαίο σημείο ισορροπίας που θα οδηγήσει στην ολοκλήρωση της β' αξιολόγησης». «Αυτό» τόνισε «είναι το σενάριο πάνω στο οποίο δουλεύουμε και πάνω στο οποίο θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε το επόμενο διάστημα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ