Σταθάκης: Αμοιβαίο όφελος και για την Ελλάδα και για την Κίνα η επένδυση της State Grid

Σταθάκης: Αμοιβαίο όφελος και για την Ελλάδα και για την Κίνα η επένδυση της State Grid
Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, παραβρέθηκε, σήμερα, στην τελετή υπογραφής της σύμβασης για την εξαγορά από την κινεζική State Grid του 24% του ΑΔΜΗΕ, που ανήκε στη ΔΕΗ.

Στο χαιρετισμό που απηύθυνε, υπογράμμισε ότι «η λέξη κλειδί για την επόμενη μέρα στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας είναι αναπόφευκτα η λέξη ‘δίκτυα’», παραπέμποντας στις τεχνολογικές εξελίξεις στον κλάδο, που επιτρέπουν την ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών.

Ο Υπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην κινεζική State Grid, καθώς με τη συγκεκριμένη επένδυση αναδεικνύεται ως η δεύτερη μεγαλύτερη κινεζική εταιρεία που επένδυσε στην Ελλάδα, μετά από την COSCO. Η θετική αυτή εξέλιξη δεν είναι άμοιρη με το πρόσφατο ταξίδι που έκανε ο πρωθυπουργός στην Κίνα, μαζί με τον κ. Σταθάκη και άλλα κυβερνητικά στελέχη. «Σήμερα είναι ένα ακόμα σημαντικό βήμα στο πλαίσιο αυτής της πολύ στενής σχέσης στην οποία προσδοκούμε, επενδύουμε και θεωρούμε ότι θα έχει ισχυρό αμοιβαίο όφελος και για την Ελλάδα και για την Κίνα», ανέφερε ο Υπουργός.

Υπενθύμισε, επίσης, ότι πρόκειται για την πρώτη «πολύ σημαντική επένδυση που γίνεται στο πλαίσιο των αλλαγών της αγοράς ενέργειας, με βάση το στόχο της Ενεργειακής Ένωσης του 2020». Ο κ. Σταθάκης τόνισε ότι «η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει βήμα-βήμα προς όλες τις αναγκαίες αλλαγές, προασπίζοντας φυσικά το δημόσιο συμφέρον στην εγχώρια αγορά ενέργειας» οι οποίες θα στοχεύουν «πρώτον, στην προσέλκυση σημαντικών επενδύσεων, δεύτερον, στο όφελος των καταναλωτών και τρίτον, στην ισχυρή περιβαλλοντική αναβάθμιση του ενεργειακού τομέα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ