Yπεγράφη η πώληση του 24% της ΑΔΜΗΕ στην κινεζική State Grid

Yπεγράφη η πώληση του 24% της ΑΔΜΗΕ στην κινεζική State Grid
Στην υπογραφή της πώλησης ποσοστού 24% του μετοχικού κεφαλαίου του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) έναντι 320 εκατ. ευρώ προχώρησαν την Παρασκευή η ΔΕΗ και η κινεζική State Grid.

Ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης επισήμανε ότι θα υπάρχει συνεργασία με την Κινέζικη πλευρά και σε άλλους τομείς του ενεργειακού δικτύου, ενώ ο πρόεδρος της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσει η συνεργασία και με τον ΔΕΔΔΗΕ (Διαχειριστής του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας).

Πάντως, σύμφωνα με την Καθημερινή, η ολοκλήρωση της μεταβίβασης και συνολικά του σχεδίου απόσχισης του ΑΔΜΗΕ από τη ΔΕΗ έως τον Μάρτιο του 2017, όπως ορίζει το χρονοδιάγραμμα που έχουν θέσει οι πιστωτές προκειμένου να αποφευχθεί η πώληση του 100% της εταιρείας, δεν είναι απλή υπόθεση. Τόσο τη ΔΕΗ όσο και την πλευρά των επενδυτών προβληματίζει η απαιτούμενη από το ευρωπαϊκό πλαίσιο πιστοποίηση του διαχειριστή.

Σημειώνεται ότι η ΔΕΗ συνεργάζεται ήδη και με την κινεζική CMEC σε μια σειρά από τομείς πέραν της κατασκευής της μονάδας Μελίτης 2.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ