Στην Νέα Υόρκη ο Χαρίτσης για να «ψαρέψει» επενδύσεις

Στην Νέα Υόρκη ο Χαρίτσης για να «ψαρέψει» επενδύσεις
«Σοβαρή συζήτηση σε σχέση με τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και τις δυνατότητες για προσέλκυση επενδύσεων που αυτή προσφέρει στους εκπροσώπους επιχειρήσεων και οργανισμών, που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην Ελλάδα», περιμένει από τις επαφές που θα έχει στη Νέα Υόρκη την επόμενη εβδομάδα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης, όπως είπε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο πρώτο πρόγραμμα της ΕΡΤ.

Φέτος, τόνισε ο κ. Χαρίτσης, θα διοχετευθούν στην οικονομία συνολικά 6,75 εκατ. ευρώ, με την πλήρη εκτέλεση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων που αφορά το συγχρηματοδοτούμενο και εθνικό σκέλος. Ακόμη, αναφέρθηκε στο σταθερό φορολογικό περιβάλλον που προσφέρει για μεγάλες επενδύσεις άνω των 20 εκατ. ευρώ, για μακρά περίοδο 12 ετών, ο νέος αναπτυξιακός νόμος, καθώς και στην ενεργοποίηση των 4 καθεστώτων του νόμου για την ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Επίσης αναφέρθηκε στα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία και τα προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ που βρίσκονται σε εξέλιξη και δρουν συμπληρωματικά με το νέο αναπτυξιακό νόμο για την παροχή πολύτιμης ρευστότητας που θα τονώσουν την καινοτόμο και εξωστρεφή επιχειρηματικότητα υφιστάμενων και νέων δυναμικών σχημάτων, με στόχο την αύξηση της απασχόλησης και την ανάσχεση του brain drain. Σημειώνεται ότι στο Ετήσιο Διεθνές Συνέδριο της Capital Link, που ανοίγει τις πόρτες του για 18η χρονιά, τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016 στο Metropolitan Club της Νέας Υόρκης, θα συμμετάσχει, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου και ο αναπληρωτής υπουργός Αλέξης Χαρίτσης.

Στο συνέδριο θα παρουσιαστούν οι εξελίξεις στο χώρο της οικονομίας, το κυβερνητικό πρόγραμμα, ενώ θα αναλυθούν οι ευκαιρίες που προσφέρονται για τους επενδυτές. Επίσης θα παρουσιαστούν οι εξελίξεις και προοπτικές σε συγκεκριμένους τομείς, όπως τα κρατικά και εταιρικά ομόλογα, ο αγροδιατροφικός τομέας, η ενέργεια, οι υποδομές, τα ακίνητα, ο τουρισμός, οι τράπεζες, η διαχείριση των κόκκινων δανείων και η ναυτιλία.

Με ηχογραφημένο μήνυμα θα απευθυνθεί στους διεθνείς επενδυτές και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ενώ την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου θα κηρύξει o πρέσβης της Ελλάδος στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής Χάρης Λαλάκος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ