Στην Αθήνα ο Μοσκοβισί

Στην Αθήνα ο Μοσκοβισί
Ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε. Πιερ Μοσκοβισί μεταβαίνει σήμερα στην Αθήνα, προκειμένου να πραγματοποιήσει διημερή επίσκεψη.

Ο κ. Μοσκοβισί θα συναντηθεί στις 17.00 με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ενώ θα προηγηθεί συνάντησή του με τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρη Παπαδημητρίου, στις 15.00. Στις 18.15 ο Επίτροπος θα συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, ενώ το βράδυ θα εκφωνήσει κεντρική ομιλία, στη διάρκεια δείπνου, που οργανώνεται στο πλαίσιο του Συνεδρίου «Τhe Greek Economy Conference» από το Ελληνο-Αμερικανικό Επιμελητήριο.

Σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής, ο κ. Μοσκοβισί τάχθηκε υπέρ της έναρξης της συζήτησης για την ελάφρυνση του χρέους άμεσα.

«Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της πρώτης αξιολόγησης και την καλή πρόοδο που έχει επιτευχθεί στη δεύτερη, πιστεύω ότι οι συνθήκες είναι κατάλληλες για τις συζητήσεις που πρέπει να λάβουν χώρα στο επόμενο Eurogroup», ανέφερε και πρόσθεσε: «Η συμφωνία του Μαΐου καθορίζει μια σαφή αλληλουχία βημάτων -με τρια πακέτα μέτρων, βραχυπρόθεσμων, μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων που μένει να συμφωνηθούν».

Ο Επίτροπος σημείωσε ότι οι συζητήσεις για το χρέος «θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην παραμονή του ΔΝΤ στα προγράμματα, όπως συμφωνήθηκε τον Μάιο», ενώ έκρινε ότι είναι «απολύτως εφικτό» να κλείσει η συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο τις επόμενες ημέρες. Στη βάση αυτής της συμφωνίας, όπως είπε, οι ελληνικές αρχές θα πρέπει να εφαρμόσουν τα συμφωνηθέντα και γρήγορα να γίνουν τα απαραίτητα βήματα για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης. «Αυτό, όμως», τόνισε, «απαιτεί την πλήρη συνεργασία και τη συμμετοχή όλων των ενδιαφερόμενων φορέων».

Την Τρίτη, ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων θα συμμετάσχει σε πρόγευμα εργασίας με τον πρόεδρο και τα μέλη του δ.σ. του ΣΕΒ και αμέσως μετά θα συναντηθεί με την υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου (ώρα 10:15). Θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου του Επιτρόπου στα γραφεία της Αντιπροσωπείας της Ε.Ε. στην Ελλάδα (ώρα 11:15).

Η επίσκεψη του κ. Μοσκοβισί στην Αθήνα θα ολοκληρωθεί με επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει στο 7ο Δημοτικό Σχολείο του Δήμου Γέρακα (ώρα 14.00, Αισώπου 11Β, Γέρακας), πρότυπο έργου ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημοσίου & Ιδιωτικού Τομέα), που συγχρηματοδοτείται από την ΕΕ (πρόγραμμα Jessica).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ