Τζανακόπουλος: Κορυφαίο ζήτημα η επίσκεψη Ομπάμα στην Ελλάδα

Τζανακόπουλος: Κορυφαίο ζήτημα η επίσκεψη Ομπάμα στην Ελλάδα
Κορυφαίο ζήτημα χαρακτήρισε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος την έλευση Ομπάμα στην Ελλάδα, μιλώντας στον Real FM. Όπως είπε, μετά από 17 χρόνια Αμερικανός πρόεδρος επισκέπτεται τη χώρα μας.

Σύμφωνα με τον κ. Τζανακόπουλο, σε ό,τι αφορά το ζήτημα του χρέους, φάνηκε και από πρόσφατη συνέντευξη του απερχόμενου Αμερικανού προέδρου ότι αποτελεί για εκείνον σημαντικό ζήτημα και πως θέλει να κλείσει την προεδρία του με λύσεις.

Πρόσθεσε πως το ζήτημα του χρέους δεν μπορεί να επιλυθεί από τη μιά στιγμή στην άλλη, σημείωσε όμως πως από τη στιγμή που θα συγκεκριμενοποιηθούν τα μέτρα δεν έχει σημασία η στιγμή της εφαρμογής τους.

Αναφορικά με τη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς είπε πως τα μεγάλα θέματα της β' αξιολογησης είναι: το ζήτημα των εργασιακών, του κοινωνικού εισοδήματος αλληλεγγύης και το κομμάτι που αφορά τα δημοσιονομικά.

Ανέφερε ακόμη πως οι διαφορές για τα δημοσιονομικά με τους θεσμούς είναι πολύ μικρές, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση τόνισει πως ο πολιτικός στόχος «να πάμε με όλα τα θέματα λυμένα» στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου είναι απολύτως εφικτός.

Ερωτηθείς για το τηλεοπτικό τοπίο, ο κ. Τζανακόπουλος σχολίασε πως το ΕΣΡ «συγκροτήθηκε επιτέλους, παρά την προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας να υπονομεύσει κάθε προσπάθεια συγκρότησης», υποστηρίζοντας πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τελικά υποχώρησε. Πρόσθεσε μάλιστα πως η κυβέρνηση δεν έκανε υποχωρήσεις αρχών.

Σε ό,τι αφορά το πότε θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός για την αδειοδότηση των καναλιών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως η κυβέρνηση περιμένει το χρονοδιάγραμμα που θα καταθέσει το ΕΣΡ για τη διενέργειά του. Εγώ θεωρώ ότι ο διαγωνισμός πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατό, όμως αυτό είναι θέμα του ΕΣΡ, συμπλήρωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ