Σπρίτζης: Την άνοιξη του 2017 το θέμα των διοδίων

Σπρίτζης: Την άνοιξη του 2017 το θέμα των διοδίων
Μετά την ολοκλήρωση των αυτοκινητοδρόμων, την άνοιξη του 2017, θα τεθεί θέμα αναθεώρησης των συμβάσεων ώστε να εξεταστεί το ζήτημα των διοδίων, όπως δήλωσε ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης.

«Μετά τον Μάρτιο θα κάνουμε διάλογο με τις κοινοπραξίες για να δούμε το θέμα των συμβάσεων, γιατί πράγματι τα διόδια είναι ακριβά», είπε. Σύμφωνα με τον υπουργό, το θέμα των διοδίων δεν μπορεί να τεθεί τώρα γιατί κινδυνεύουν να μην τελειώσουν τα έργα καθώς υπάρχουν ρήτρες και από τις πιστώτριες τράπεζες.

Σχετικά με την αξιοποίηση της Εγνατίας Οδού (αν θα μπουν διόδια ή όχι), ο κ. Σπίρτζης ανέφερε ότι περιμένει τις προτάσεις από το ΤΑΙΠΕΔ.

Ο υπουργός Υποδομών είπε, ακόμη, ότι στις αρχές του 2017 θα δημοπρατηθεί ως δημόσιο έργο το πρώτο τμήμα της γραμμής 4 του μετρό, προϋπολογισμού 1 δισ. ευρώ, και αναζητείται χρηματοδότηση για το δεύτερο τμήμα προϋπολογισμού 2,5 δισ. ευρώ.

Αναφερόμενος στα έργα του αεροδρομίου στο Καστέλι αλλά και το εμπορευματικό κέντρο στο Θριάσιο, είπε ότι θα προχωρήσουν κανονικά αν οι προσφορές είναι επαρκείς και σε ό,τι αφορά τα οικονομικά, αλλά και τα τεχνικά τους στοιχεία.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ